Eurodeputata Maria Grapini îl ia la întrebări pe ministrul de Interne, cu privire la timișoreanul internat la spitalul de psihiatrie că l-a amenințat pe Arafat

Eurodeputata Maria Grapini îl ia la întrebări pe ministrul de Interne, cu privire la timișoreanul internat la spitalul de psihiatrie că l-a amenințat pe Arafat

- in Locale, Social, Stiri
0

Europarlamentarul Maria Grapini îi ia la rost pe premierul Florin Citu și ministrul MAI, Lucian Bode.

“Către Guvernul României, în atenția Domnului Florin-Vasile Cîțu, prim-ministru, spre știința: domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul al Afacerilor Interne.

Stimate domnule prim- ministru,

În calitate de europarlamentar și membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din cadrul Parlamentului European, m-am autosesizat cu privire la cazul timișoreanului care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, în urma amenințărilor făcute la adresa domnului secretar de stat, Raed Arafat.

Nu sunt de acord cu amenințări, intervenții agresive asupra niciunui cetățean. Există suspiciuni cu privire la raportul de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19.03.2021, în urma căruia  s-a concluzionat că persoana expertizată a avut discernământul abolit, dar în orice situație nu se poate ca reprezentanții instituțiilor statului să încalce drepturile cetățenilor la libera exprimare.

Decizia de a fi internat acest cetățean creează suspiciunea că a fost luată din cauza faptului că un secretar de stat a fost amenințat. Acest lucru ar fi foarte grav!

Vă solicit, domnule prim- ministru, să luați măsuri urgente de anchetare și să comunicați transparent rezultatul anchetei!

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră”, a scris Maria Grapini.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *