Eurodeputata Maria Grapini din Timișoara va ieși din autoizolare după 55 de zile

Eurodeputata Maria Grapini din Timișoara va ieși din autoizolare după 55 de zile

- in Locale, Social, Stiri
0

Europarlamentara Maria Grapini din Timișoara atenționează că, sâmbătă, 16 mai, va ieși din izolarea agresivă autoimpusă, după 55 de zile, în această perioadă, muncind foarte mult de acasă, scriind zeci de scrisori autorităților din România și de la Uniunea Europeană și participând la dezbateri online ale Parlamentului European.

Începem o nouă săptămână și sperăm să fie ultima cu izolarea agresivă. În 16 mai, va fi prima zi când voi ieși din curte, după 55 de zile. Chiar dacă am lucrat pentru Parlamentul European de la distanță, chiar dacă am avut timp să gătesc, să îngrijesc florile, să mă joc cu prietenul cel mai bun, cățelul Hugo, simt nevoia să mă întâlnesc cu oameni, să-i ascult!…. Vă doresc o săptămâna ușoară!”, a mărturisit Grapini, luni, 11 mai.

Cu acest prilej, Maria Grapini a făcut un apel către autoritățile din România să îi lase pe oameni să meargă la sfintele slujbe la biserici!

Pentru că mai sunt câteva zile până la sfârșitul stării de urgență, fac un apel public la autorități să pună capăt îngrădirii drepturilor și libertăților cetățenești, prevăzute în Constituție! Lăsăți oamenii să meargă la biserică! Știu ei mai bine cum să se protejeze. Probabil că cei care ați decis închiderea bisericilor nu credeți în Dumnezeu. Vă respect libertatea de gândire, dar, așa cum nu vă obligă nimeni să mergeți la biserica, nici voi nu opriți pe cei ce cred, să meargă.  Deschideți bisericile! Oamenii buni iubesc oamenii, iubesc florile, iubesc animalele, iubesc păsările! Să fim oameni buni!”, este mesajul creștin al eurodeputatei Maria Grapini, din Timișoara.

Același mesaj pentru deschiderea bisericilor îl are și președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din România, avocatul Daniel Ionașcu, care solicită autorităților un calendar ferm pentru redeschiderea bisericilor și cimitirelor.

În România, 99% dintre cetățeni sunt creștini, iar aproximativ 87% sunt creștini ortodocși. Având în vedere aceste procente, dezinteresul total, ba mai mult, ignorarea strigătelor disperate ale celor ce merg în biserică și o consideră ca fiind un spațiu sacru consacrat și legal, care se raportează firesc și plenar la Dumnezeu, cererile ierarhilor, până și cererea președintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, nu doar că ne autorizează să ridicăm protestul oamenilor și nu doar că ne legitimează, dar ne și obligă să facem o cerere publică adresată fiecărui factor decident prin care solicităm ca în trei zile să fie inclusă și Biserica în planul de relaxare, alături de celelalte instituții. Rugăm să se înțeleagă că în cazul în care, potrivit practicii, și această cerere va fi ignorată, vom merge până la a cere acest drept ca normalitate în cadrul unui proces împotriva statului român”.

Vestea bună este că, într-adevăr, autoritățile au accepta și vor deschide bisericile, după 15 mai.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *