Eurodeputata Maria Grapini cere granițe mai sigure și subvenție egală pentru toți agricultorii din UE

Eurodeputata Maria Grapini cere granițe mai sigure și subvenție egală pentru toți agricultorii din UE

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Eurodeputata Maria Grapini cere îmbunătățirea controlului la frontierele Uniunii Europene pentru a prevenite criminalitatea și actele de terorism, fiindcă s-a creat o mare îngrijorare din cauza miilor de persoane care au trecut granițele cu acte false.

Cine își falsifică actele și face uzurpare de identitate? În niciun caz o persoană care are bune intenții. Deci cei care fac asta, vin cu intenția de a face ceva rău într-un stat: terorism, criminalitate. Evident că sistemul trebuie îmbunătățit și cu cât sunt mai sofisticate mijloacele prin care pot fi falsificate documentele, cu atât mai mult trebuie să venim cu măsuri, cu un sistem, de contracarare a acestor falsuri. Ne îngrijorează miile de persoane care au trecut granițele cu acte false. România nu este în Schengen și sper să fie, însă vorbim de toată piața Uniunii Europene, nu doar de zona Schengen. Cred că siguranța TUTUROR cetățenilor europeni, indiferent în ce țară trăiesc, trebuie să o asigurăm noi, prin mijloace de protecție. Fie Frontex, sistemul FADO, sau alte mijloace prin care putem să descoperim aceste falsuri”, a explicat europarlamentara.

Grapini vrea subvenție egală pentru toți agricultorii din UE

De asemenea, Maria Grapini a avut o interpelare în cadrul dezbaterii privind noul cadru fiscal, subliniind importanța realizării priorităților stabilite în cadrul anterior.

Doamna președintă a Comisiei ne spunea că trebuie să facem un echilibru între vechile priorități și noile priorități. Din punctul meu de vedere, vechile priorități rămân în actualitate: Programul Agricol Comun, Coeziunea, nu pot lipsi, chiar dacă adăugăm priorități, cum ar fi Pactul Ecologic. Dar nu putem să nu păstrăm acele două priorități. Iar dacă nu vom ajunge să avem aceeași subvenție la agricultori, Franța cu România, cu Cehia, cu Slovacia, nu putem să vorbim despre o piață unică!”, a atras atenția Grapini.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *