Eroii Revoluției din 1989, comemorați printr-un marș al suporterilor ASU Poli Foto

Eroii Revoluției din 1989, comemorați printr-un marș al suporterilor ASU Poli Foto

- in Locale, Slider, Stiri
0

Eroii Revoluției din Decembrie 1989 au fost comemorați și în acest an printr-un marș organizat pe străzile Timișoarei de către suporterii echipei de fotbal ASU Poli.

Punctul de întâlnire a fost Piața Maria, locul în care acum 28 de ani izbucnea scânteia libertății. De aici, cei peste 400 de participanți au pornit pe jos spre Cimitirul Eroilor și au făcut câteva opriti în fața Catedralei Mitropolitane, în Piața Operei și la Memorialul Revoluției.

Marșul Eroilor s-a desfășurat pe parcursul a trei kilometri, participanții strigând “Iliescu vinovat pentru sângele vărsat”, “Cinste lor, eroilor” sau “Păcat de sângele vărsat”, iar pe afișe a scris “Eroii nu mor niciodată” și “Respect ’89”. În timpului marșului, ca de obicei au fost aprinse torțe de către suporterii echipei de fotbal.

În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției“, au transmis organizatorii, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *