Erasmus+: Trois langues, deux pays, un média, la Școala nr. 19 Timișoara

Erasmus+: Trois langues, deux pays, un média, la Școala nr. 19 Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Proiectul Erasmus+ “Trois langues, deux pays, un média ” reunește pentru doi ani ( 01.09.2018 – 31.08.2020) elevi de la Collège Jean Mermoz din Belleu (France) și de la Școala Gimnazială nr. 19 ” Avram Iancu ” din Timișoara.

Obiectivul principal al proiectului este ameliorarea competențelor lingvistice ale elevilor participanți, atât în limbile străine pe care le studiază, cât și în limba maternă.

Dorim, prin acest proiect, să creștem motivația pentru învățarea limbilor străine, să promovăm francofonia, dar și să îi ghidăm pe elevi în educația pentru media și în dezvoltarea competențelor digitale. Proiectul oferă, de asemenea, lărgirea orizontului cultural și oportunitatea descoperirii patrimoniului european, o mai mare deschidere spre ceilalți, prin depășirea stereotipurilor și conștientizarea diferențelor dintre noi, dar și a ceea ce ne reunește în jurul cetățeniei europene comune”, spune prof. Camelia Circu, directoarea adjunctă de la Școala nr. 19.

Astfel, în aceste zile se desfășoara la Școala nr.19 vizită grupului de elevi și profesori din Franța. Astfel, sunt organizate activități culturale și sportive, prezentarea Banatului multietnic, o excursie pe urmele minorităților din Banat – la Jimbolia și Tomnatic (unde a existat o colonie franceză) – vizite și ateliere la Institutul Francez și Muzeul Satului, vizitarea orașului, descoperirea centrului istoric și a obiectivelor turistice reprezentative, întâlnire cu un participant la Revoluția din decembrie 1989. Proiectul este coordonat de prof de limba franceză Ramona Gancea pentru Școala nr. 19, și de prof. Fabrice Daux, pentru echipa franceză.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *