Era intoxicat grav cu alcool, dar conducea maşina pe străzile din Timişoara. Ce au făcut poliţiştii

Era intoxicat grav cu alcool, dar conducea maşina pe străzile din Timişoara. Ce au făcut poliţiştii

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

În noaptea de 17 spre 18 mai, poliţiştii Secţiei 2 Timişoara au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Calea Martirilor din Timişoara.

Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

“Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!”, informează IPJ Timiş.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *