Emiliana West Rom din Dudeştii Vechi – premiată la Topul Firmelor Italiene 2017

Emiliana West Rom din Dudeştii Vechi – premiată la Topul Firmelor Italiene 2017

- in Economie, Locale, Slider, Stiri
0

Emiliana West Rom din Dudeştii Vechi a dovedit încă o dată că este cea mai de succes companie din Timiş în domeniul agricol, fiind premiată joi, 23 noiembrie, la Topul Firmelor Italiene, împreună cu alte 30 de companii italo-române care activează în diferite domenii de activitate.

Importantul eveniment a fost organizat de Camera de Comerț Italiană în România, împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, sub patronajul Ambasadei Italiei. La manifestare au participat autorităţile judeţene, în frunte cu Călin Dobra, şeful Consiliului Judeţean Timiş, şi cu ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Amintim că Emiliana West Rom a mai fost premiată, în 2015, la  Indagra – cel mai mare târg agricol – în cadrul topului celor mai de succes ferme agricole din România, iar în 2016, Emiliana a primit premiul de excelenţă din partea Direcţiei Judeţene Agricole Timiş.

O altă firmă italiană de mare succes din Timişoara, prezentă la eveniement a fost Boscolo&Partners, condusă de Marco Posoco. Aceasta, încă din 1994, ajută cu rezultate formidabile companiile italiene din Timiş să îşi rezolve problemele cu care se confruntă zi de zi, în primul rând în domeniul consultanţei fiscale.

Pentru noi este o deosebită onoare că am primit acest premiu foarte important în 2017. Doresc înainte de toate să îl felicit pe Gabriele Valmori, directorul firmei, care s-a ocupat de partea agricolă. Noi putem spune că nu ne simțim o firmă italiană, ci una românească, fiindcă suntem în aici din anul 2000 și avem 100 de angajați români. Prin urmare, avem un impact deosebit în dezvoltarea întregii zone. Emiliana West Rom SRL este o companie de excelență care deține cele mai performante utilaje și mașini agricole. Noi de 17 ani desfăşurăm la Dudeştii Vechi acest business în agricultură. Noi  contribuim intens la dezvoltarea zonei. Investim milioane de euro în Timiş. Oferim şanse pentru tineri, fiindcă oferta de locuri de muncă e slabă aici. Avem angajaţi mulţi ingineri tineri. Avem o perspectivă de dezvoltare foarte puternică”, a declarat Sebastiano Stoppa, directorul administrativ.

Numai în 2017 Emiliana a depus proiecte în valoare de 10.000.000 euro. Printre altele Emiliana deţine şi un siloz la Valcani cu o capacitate de depozitare de 90.000 de tone, 1.400 vaci Limousine şi lucrează 11.000 de ha cu utilajele cele mai performante existente în acest moment. Deşi este o firmă italiană, aceasta este foarte prezentă în comunitatea locală şi la nivelul judeţului Timiş. Emiliana – cea mai mare fermă din Timiş – este o investiţie a unui om de afaceri italian pasionat de agricultură, ce activează cu succes în domeniul prelucrării grasimilior vegetale şi este convins de faptul că în România se poate face agricultură la cel mai înalt nivel. Emiliana a fost înfiinţată în anul 2000 în judeţul Timiş şi activează în regiunea Dudeştii-Vechi – Valcani – Teremia. Ofera locuri de muncă în diverse domenii şi este motorul dezvoltării pentru întreaga zonă. “Banii îi investim în România. Toate inputurile necesare activităţii agricole le cumpărăm de aici din ţară. Ce câştigăm, investim aici”, mai spune Stoppa.

Gh. M.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *