Emiliana West Rom – cea mai mare fermă din Timiș – vizitată de secretarul de stat Sorin Mareș și de deputatul Marian Cucșa

Emiliana West Rom – cea mai mare fermă din Timiș – vizitată de secretarul de stat Sorin Mareș și de deputatul Marian Cucșa

- in Agricultura, Locale, Slider, Stiri
0

Ministrul secretar de stat, Sorin Roșu Mareș, aflat în Timișoara luni, 2 octombrie, cu prilejul deschiderii anului universitar 2017 -2018, la USAMVB, a făcut o vizită la Emiliana West Rom din Dudeștii Vechi – cea mai mare și performantă fermă din Timiș, deținută de un investitor italian.

El a fost însoțit de deputatul ALDE, Marian Cucșa, și de prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul Direcției Agricole Județene Timiș. Cu această ocazie, oaspeții s-au întâlnit cu directorul administrativ Sebastiano Stoppa, care le-a făcut o prezentare a activității fermei. Numai în 2017 Emiliana a depus proiecte în valoare de 10.000.000 euro. Mareș a fost foarte impresionat de tot ce a văzut la Emiliana, de amplele lucrări de îmbunătățiri funciare, de silozul de la Valcani cu o capacitate de depozitare de 90.000 de tone și de faptul că în fermă lucrează mulți ingineri români tineri și de mare perspectivă. Deputatul Cucșa s-a interesat de problematica secetei și a irigațiilor din zonă și de nivelul calamităților, cu care s-au confruntat fermierii în această vară în Timiș, din cauza temperaturilor extreme.

 Emiliana West Rom din Dudeștii vechi este o investiţie a unui om de afaceri italian pasionat de agricultură, ce activează cu succes în domeniul prelucrării grasimilior vegetale şi este convins de faptul că în România se poate face agricultură la cel mai înalt nivel. Emiliana a fost înfiinţată în anul 2000 în judeţul Timiş şi activează în regiunea Dudeştii-Vechi – Valcani – Teremia. Ofera locuri de muncă în diverse domenii pentru 100 de persoane şi este motorul dezvoltării pentru întreaga zonă.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *