Emiliana West Rom – cea mai mare fermă din județul Timiş – sprijină învățământul agricol din Banat

Emiliana West Rom – cea mai mare fermă din județul Timiş – sprijină învățământul agricol din Banat

- in Agricultura, Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Emiliana West Rom SRL din Dudeștii Vechi – cea mai mare fermă din judeţul Timiş deţinută de un patron italian – sprijină învățământul agricol din Banat.

Astfel, pe baza parteneriatului încheiat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, ”Regele Mihai I al României” Timişoara, Emiliana a finanțat o parte din activitățile desfășurate de studenți cu prilejul marcării Zilei Regalității, miercuri 10 Mai, prin organizarea unor evenimente sportive reunite sub titlul ”Educaţie-Sport-Sănătate în Universitate”.

 “Emiliana West Rom SRL  este o companie de excelență și dispune de condiții de muncă excelente. Deținem cele mai performante utilaje și mașini agricole de ultimă generație și oferim tinerilor locuri de muncă sigure și salarii mari. Emiliana a încheiat și un parteneriat foarte bun cu USAMVB Regele Mihai I al României, fiindcă este o universitate de excelență. Noi de 17 ani desfăşurăm la Dudeştii Vechi acest business în agricultură. Noi oferim locuri de muncă pentru mulți angajaţi şi contribuim intens la dezvoltarea zonei. Investim milioane de euro în Timiş. Oferim şanse pentru tineri, fiindcă oferta de locuri de muncă e slabă aici. Avem angajaţi mulţi ingineri tineri. Avem o perspectivă de dezvoltare foarte mare. Facem mult bine regiunii”, spune Sebastiano Stoppa, directorul administrativ.

La evenimentele de miercuri au participa tineri de toate vârstele, liceeni şi studenţi, alături de cadrele didactice din SAMVB.  Cu acest prilej au avut loc întreceri de cros 2 km fetele, 3 km băieţii, Beachvolleyball 4 /4 mixt, Streetball 3/3 şi Minifotbal 4+1. Activităţile s-au desfăşurat în campusul universitar care dispune de un complex sportiv modern de nivel european, o adevărată “oază de sănătate”, desfăşurat pe 8.000 mp (sala de sport, sală de kinetoterapie, vestiare, două terenuri de minifotbal cu iarbă sintetică recent refăcute cu nocturnă, două terenuri tenis de câmp iarbă sintetică cu nocturnă, două terenuri tenis de câmp pe zgură cu nocturnă, un teren de baschet pe suprafaţă sintetică, un teren de volei pe nisip).
”Am dorit să adăugăm acestei zile cu o încărcătură sentimentală deosebită, un suflu nou, prin organizarea unor evenimente sportive, cu participarea tinerilor de toate vârstele, liceenii şi studenţii, alături de cadrele didactice din universitate. ‘Educaţie-Sport-Sănătate în Universitate’ este evenimentul organizat de disciplina de Educaţie Fizică şi Sport, Liga Studenţilor Agrowest, în parteneriat cu Fundaţia Cardio Prevent”, a explicat conf. dr. Petru Mergheş.

Emiliana West Rom are 100 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane de lei pe an. Deşi este o firmă italiană, este foarte prezentă în comunitatea locală şi la nivelul judeţului Timiş. Emiliana a fost înfiinţată în anul 2000 în judeţul Timiş şi activează în regiunea Dudeştii-Vechi – Valcani – Teremia. Are un siloz cu o capacitate de 90 de mii de tone şi 1.400 de vaci Limousine şi lucrează 11.000 de ha cu utilajele cele mai performante existente în acest moment. “Banii îi investim în România. Toate inputurile necesare activităţii agricole le cumpărăm de aici din ţară. Ce câştigăm, investim aici”, a mai spus Stoppa.

Gh. M.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *