Emerging Artists Awards – expoziție de artă contemporană, la Galeria Calpe

Emerging Artists Awards – expoziție de artă contemporană, la Galeria Calpe

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Tinere talente de urmărit și apreciat. Artiști, martori ai timpului lor. Ei sunt viitorul. În premieră, la Timișoara se organizează EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara. Vor fi expuse circa 30 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică), multe dintre ele opere inedite, ce merită descoperite și admirate.

Expoziția de artă contemporană, Emerging Artist Awards 2020, va fi inaugurată joi, 22 octombrie, la Galeria Calpe (Bastion Theresia).

Evenimentul EMERGING ARTISTS AWARDS 2020, organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (…) De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului. Împreună, vom putea lăsa o amprentă identitară substanțială în istoria culturală a orașului nostru“, spune prof. univ. dr. Camil Mihăescu, Decan Facultatea de Arte și Design – Universitatea de Vest Timișoara.

Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi „de succes”, să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. Și aceasta, din mai multe considerente. (…)    A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investgheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un „portret în oglindă”. Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că „investiția” pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată“, spune prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual.

Evenimentul este organizat de către Gian Pietro Serra, prin Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și Galeria Calpe.

Expoziția va rămâne deschisă până la 30 octombrie 2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *