Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Celnic – Anina, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Celnic – Anina, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Celnic- Anina, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie, așa cum se cuvine, în curtea instituției de învațământ. Aceștia au fost coordonați de către inimoasele cadre didactice, în frunte cu directorul Rogobete Floarea Daniela.

Elevii și profesorii au cântat imnul de stat, având mâna la inimă, precum sportivii echipelor naționale, arătând tuturor cât de mult iubesc țara în care trăiesc.  Au întins chiar și o horă, ascultând melodii patriotice cunoscute cum ar fi: “Hai să dăm mână cu mână, Noi suntem români”.

Atmosfera pentru toți cei prezenți a fost una de sărbătoare.

În cursul aceleiași zile, elevii școlii din Celnic au fost prezenți și la Casa de cultură a orașului Anina, unde au interpretatcântece patriotice și au recitat poezii, spre încântarea tuturor celor prezenți. Elevii au purtat costume populare fiind coordonați și acompaniați de directorul  Rogobete Floarea Daniela și de profesorul de muzică, Ciurcia Mircea. De asemenea, copiii au ascultat un recital de poezii. Demn de remarcat că printre elevi se află trei fetițe, eleve în clasa a II-a, cu calități de poete, ascultându-se și poeziile realizate de ele.

Cel care a moderat această activitate a fost director, Mihai Chiper, care le-a reamintit elevilor de Marea Unire, din 1918, despre care au învățat la lecțiile de istorie. Acesta a fost foarte încântat de faptul că elevii sunt învățați de părinți, bunici și cadre didactice să își iubească țara și patria,îndemnându-i totodata să rămană cu aceeași dragoste și pe mai departe.

Rogobete Floarea Daniela, ne-a declarat: ,,Doresc să mulțumesc și prin intermediul d-voastră, elevilor și colegilor mei, învățători, profesori, care s-au implicat pentru reușita acestei zile frumoase și atât de importante pentru noi toți. La Mulți Ani, România și La Mulți Ani, români oriunde v-ați afla!”