Elevii din Timiş invitaţi în SUA pentru un an

Elevii din Timiş invitaţi în SUA pentru un an

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Liceenii cu cetățenie română din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a din cadrul liceelor din Timiş sunt invitați în SUA gratis, un an, de aceea ei trebuie ca, în perioada 1 septembrie – 18 octombrie, să se înscrie în proiect.

Elevii cs trebuie să fie născuți în intervalul 1 ianuarie 2000- 15 iulie 2002, se pot înscrie online pentru bursa FLEX, finanțată de către Departamentul de Stat al Guvernului SUA.

Bursa oferă liceenilor oportunitatea de a urma un an de liceu în SUA și de a locui în familii gazdă americane, totul gratuit. În prezent, 24 de bursieri români se află deja în SUA, în state precum California, Colorado, Washington, Maine, Texas sau Indiana, printre care si Vlad Ciotescu, tânăr nevăzător, de la Liceul Teoretic Iris, din Timisoara
Înscrierile se realizează prin completarea aplicației disponibilă aici: ais.americancouncils.org/fle.

Programul FLEX a fost creat de Congresul SUA în anul 1992, iar acum se află în cel de al 24-lea an de existență. Până în prezent a oferit burse pentru 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea între cetățenii SUA și cetățenii altor state. Programul s-a dezvoltat din dorința ca națiunile și oamenii să creeze punți de înțelegere și cooperare după cel de al II-lea Război Mondial.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *