Elevii din Șag încă pot visa la tablete. Consilierii locali s-au răzgândit

Elevii din Șag încă pot visa la tablete. Consilierii locali s-au răzgândit

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consilierii locali din Șag care au votat ieri împotriva proiectului, conform căruia fiecare elev ce învăța la școala din comuna urma să fie dotat cu câte o tabletă electronică, s-au răzgândit. Aceștia au transmis un comunicat în care arată cum vad ei lucrurile. Ședința de consiliu local se reia azi, 6 mai, se la ora 12.30.

Consiliul Local Sag s-a intrunit la sedinta online din data 05.05.2020, fiind suspusa discutiei alocarea de fonduri pentru achizitionarea de tablete pentru elevii din Sag care nu au acces la tehnicile moderne pentru sustinerea cursurilor online. La sedinta a participat si directorul Scolii Sag, domnul Razvan Nistor, care a precizat sunt necesare 110 tablete pentru ca toti elevii sa poata desfasura clasele online.
Presedintele de sedinta, domnul viceprimar Florin Luca a sugerat achizitia de laptopuri in locul tabletelor, pentru elevii Scolii Sag, laptopurile fiind mai utile si mai rezistente. Ca urmare a acestor discutii, majoritatea consilierilor a cerut ca sedinta sa fie reluata astazi, 06.05.2020, sedinta la care consilierii sa aiba toate datele necesare legate de acest proiect. De altfel, sedinta se va relua, cu aceeasi ordine de zi, astazi, de la ora 12,30, asa cum era stabilit de ieri.
Mentionam ca toti consilierii au fost de acord pentru achizitionarea unor gadgeturi pentru elevii Scolii Sag, cu mentiunea ca ar fi mai util pentru elevi sa primeasca un laptop. Amintim ca dupa aceasta pandemie laptopurile pot fi folosite in salile de clasa, ofera o mai buna conectivitate si pot fi conectate la un proiector sau o tabla inteligenta sau pot fi folosite in laboratoarele Scolii Sag.
Viceprimarul Florin Luca cere inca o data domnului Razvan Nistor ca, la sedinta CL de astazi sa fie prezentate toate datele cerute. Precizam ca exista fonduri suficiente pentru achizionarea de laptop-uri, iar rectificarea de buget poate fi mai mare de 73.500 lei si le putem oferi elevilor un mod mai eficient de a participa la cursurile online si o sansa mai buna la educatie!
Am dorit si dorim sa facem ce e mai bine pentru elevii Scolii Sag, dar si pentru comuna noastra! Consilierii Locali PNL Sag NU s-au opus modernizarii sistemului de educatie online, dimpotriva, au dorit facilitati cat mai bune pentru elevi. Condamnam ferm transmiterea in spatiul public a unor afirmate eronate de catre primarul Flavius Rosu!
Cu stima si consideratie pentru cetatenii comunei Sag, consilierii locali: Bogdan Apostu (PNL), Sorin Brinzoi (PNL), Alexandru Hubert (FDRG), Carmen Huzsti (ALDE), Valentin Ivan (M10), Marcel Popescu (ALDE), Sorina Purcar (PNL) si Florin Luca viceprimar“, transmit consilierii locali PNL Șag.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *