Elevii de la nouă școli și grădinițe din Timiș, cursuri online de luni

Elevii de la nouă școli și grădinițe din Timiș, cursuri online de luni

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

În ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate scenariile în care vor funcționa școlile din județul Timiș în săptămâna viitoare. În total, cursurile de la nouă școli și grădinițe vor fi mutate în online, din cauza numărului prea mare de infectări cu noul coronavirus.

Este vorba de Școala Primară Sinersig, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnazială Bacova, Grădinița cu Program Normal Nădrag, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 Timișoara, Grădinița cu Program Săptămânal Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit 22 Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit 33 Timișoara și Grădinița cu Program Normal Voiteg.

Deși suntem la incidențe foarte mari și mulți se așteptau la trecerea în online, de aseară, un nou ordin al ministrului educației schimbă mult criteriile de adoptare a modalității de desfășurare a orelor. Deși încă se mai vorbește de două scenarii, trebuie știut că scenariul 1 se referă la situația în care în școală nu este nimeni infectat! Scenariul 2 apare după ce avem primul elev infectat. Tot în acest scenariu este și situația în care mai multe clase organizează orele online din cauza infectărilor cu covid19. Când, în scenariul 2, mai mult de jumătate din clase au elevi infectați și au intrat în online, atunci, va intra toată școala în online. Se mai poate intra în online și atunci când avem un focar de covid19, declarat de DSP, chiar dacă încă nu avem jumătate din clase cu cel puțin un elev declarat pozitiv Sars-cov2”, a explicat Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect.

De asemenea, în alte 136 de unități de învățământ o parte din clase vor face cursuri online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *