Elevii de la Loga Timişoara participă în noile laboratoare de orientare profesională dezvoltate de AJOFM Timiş

Elevii de la Loga Timişoara participă în noile laboratoare de orientare profesională dezvoltate de AJOFM Timiş

- in Locale, Social, Stiri
0

Elevii de la Liceul C. D. Loga Timişoara participă în noile laboratoare de orientare profesională dezvoltate de AJOFM Timiş prin proiectul Proiectul SPUNE SPO – Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente, la activităţi de dezvoltare profesională.

Proiectul vizează dezvoltarea abilităţilor de comunicare, lucrul în echipă, lidership, prin metode de tip “self service”.
Astfel, tinerii îşi vor testa „gradul de angajabilitate” pe platforma on-line www.spunespo.ro  aplicând instrumentele din modulul de client SPO:  Premium CV, Super TU, Video interviu,  Post vacant, video CV, încercând să înțeleagă, înainte de a face o alegere importantă pentru viitorul lor – profesia de urmat, dacă sunt sau nu potriviţi pentru aceasta și care sunt opţiunile în carieră, să  găsească răspunsuri la întrebările: „Ce vreau sã devin după ce termin şcoala? Unde vreau sã lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”

“Cu un Job Shadow elevii, pregătiți în prealabil de specialiştii Muzeului de artă, vor lucra efectiv ca şi ghizi de artă în Muzeu. Vizitatorii vor fi colegii lor din celelalte şcoli şi licee partenere sau pur şi simplu vizitatori ocazionali. Ca perspectivă pentru elevi se doreşte orientarea absolvenţilor spre domenii mai puţin cunoscute, dar cu cerere pe piaţa forţei de muncă, păstrând totuşi standardele şi nivelul de aşteptare al absolvenţilor acestui liceu”,  a informat AJOFM Timiş.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *