Elevii de la Lenau se mută în clădirea Liceului de Arte

Elevii de la Lenau se mută în clădirea Liceului de Arte

- in Administratie, Locale
0

Elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau” se vor muta temporar în imobilul Fudanţiei Caritatea, în care a funcţionat pană la sfârşitul anului trecut Liceu de Arte Plastice. Aceştia vor învăţa acolo până la încheierea anului şcolar 2014-2015.

Conform primarului Nicolae Robu, elevii Liceului „Nikolaus Lenau” vor trebui să se mute în clădirea Fundaţiei Caritatea pentru ca imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr să poată fi reabilitat. „Am căutat soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Soluția este ca elevii de la Lenau să își desfăşoare activitatea, până la sfârşitul anului școlar, în 2015, în clădirea de vizavi a Fundației Caritatea, unde a funcţionat Liceul de Arte Plastice. Am luat legătura cu Fundația Caritatea și am transmis rugămintea să fim lăsați temporar, în regim de gratuitate, în clădirea de alături, unde a funcționat Liceul de Arte Plastice”, a spus primarul Robu.

Respunsul din partea Fundaţiei Caritatea a fost pozitiv şi nici nu se va plăti chirie. Când Liceul de Arte Plastice îşi desfăşura activitatea în acest imobil s-a cerut o chirie de 30.000 de euro. Deocamdată autorităţiile locale nu au spus când vor fi mutaţi elevii. „Fundația Caritatea este de acord să ne permită această mutare a Liceului Lenau, cu titlu provizoriu, în regim de gratuitate, noi urmând, evident, să facem mici intervenții de rigoare pentru a pregăti clădirea pentru această activitate și urmând să plătim utilitățile. Chiria este zero. Vom face şi racordarea la reţelel de utilităţi, de termoficare şi vom plăti noi utilităţiile. Nu îi mutăm de mâine, facem pregătirile și de îndată ce le încheiem facem mutarea, astfel încât constructorul să se poată desfăşura în voie în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr”, a mai spus Robu.