Elevii cu boli cronice care locuiesc cu persoane peste 65 de ani pot urma școala între 2 -12 iunie

Elevii cu boli cronice care locuiesc cu persoane peste 65 de ani pot urma școala între 2 -12 iunie

- in Educatie, National, Stiri
0

Elevii cu boli cronice, aflați în grupele de risc, care locuiesc cu persoane cu diferite boli sau cu persoane peste 65 de ani nu mai au interzis la școală între 2 și 12 iunie, cum propunea Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit Ordinului comun al ministrilor Educației și Sănătății publicat aseară în Monitorul Oficial. Documentul arată că responsabilitatea prezenței elevilor respectivi la cursurile de pregătire aparține părinților, explică edupedu.ro miercuri, 13 mai.

În noua strategie, responsabilitatea prezenței elevilor respectivi la cursurile de pregătire aparține părinților. Iată ce arată noul ordin: ”La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 °C) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pentru toată durata desfășurării activităților. În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea ta de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”, impune noua strategie.

Un medic sau o asistentă va fi la intrarea în școală în permanență, pe toată durata activităților. Cu toate acestea, un cadru didactic sau mai multe vor trebui să îi preia pe elevi de la poartă până în clasă, după care la finalul orelor să îi ducă din clasă până la poartă, potrivit procedurilor aprobate de cele două ministere.

Elevii vor fi însoțiți de către un cadru didactic de la accesului în unitatea de învățământ până în sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire.

Elevii care nu sunt lăsați să intre din cauză că depășesc temperatura limită sau nu sunt lăsați de părinți să frecventeze această sesiune de pregătire, vor face pregătire online sau „prin asigurarea de resurse educaționale.

Participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani

Elevii prevăzuți la literele b) și c) vor beneficia de o formă de pregătire alternativă online sau prin asigurarea de resurse educaționale.

În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi, situați la circa 2 m distanță unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților din unitatea de învățământ -impune noul ordin al miniștrilor Educației și Sănătății, arată edupedu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *