Elevii COPIATORI de la Făget încep să piardă primele procese cu Inspectoratul Şcolar Timiş, după ce au fost eliminaţi de la BAC. Ce anunţ a făcut Aura Danielescu

Elevii COPIATORI de la Făget încep să piardă primele procese cu Inspectoratul Şcolar Timiş, după ce au fost eliminaţi de la BAC. Ce anunţ a făcut Aura Danielescu

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

143 de elevi au fost surprinşi de camerele de supraveghere că au copiat la prima sesiune a Bacalaureatului, la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget, motiv pentru care au fost eliminaţi din examen, după ce notele au fost afişate. Peste 50 dintre aceştia au luat decizia de a se război cu Inspectoratul Şcolar Timiş în instanţă, convinşi că li s-a făcut o mare nedreptate.

Însă instanţa nu este de aceeaşi părere. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş anunţă că instanţa le-a dat dreptate în şase cazuri, astfel că procesele verbale de eliminare a elevilor din examen nu au fost suspendate.

“Miercuri s-a pronunţat instanţa în încă cinci dosare, pe lângă cel din urmă cu câteva zile. Instanţa a decis anularea solicitării lor de a fi suspendat procesul verbal în cazul elevilor eliminaţi din Făget. Practic, ei au solicitat suspendarea procesului verbal de eliminare, s-a respins, noi am avut câştig de cauză. S-ar putea să ne judecăm în continuare, pe fond, dar spre deosebire de cei din Bihor, unde cei 12 care au atacat în instanţă decizia inspectoratului şcolar au câştigat şi s-a suspendat procesul verbal de eliminare, la noi nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Aura Danielescu.

Nici profesorii care i-au ajutat pe elevii din Făget să copieze la BAC nu se lasă. Nouă dascăli au fost daţi afară din învăţământ din această cauză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *