Elevi pe post de consilieri locali. „Școala Altfel”, la Universitatea de Vest

Elevi pe post de consilieri locali. „Școala Altfel”, la Universitatea de Vest

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Zeci de elevi din clasele a 12-a, proveniți de la mai multe licee din Timișoara, au răspuns recent invitației făcute de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de a participa la simularea unei dezbateri în plenul Consiliului Local.

După ce s-au împărțit în grupuri de lucru și au negociat articolele preț de aproximativ o oră, inițiativa a fost și adoptată de „plen” în unanimitate. „Eu locuiesc în Complex și există probleme cu zgomotul produs de cluburi și de chefurile din cămine, sunt puțin speriat că la anul voi fi și eu student, iar în sesiune, în loc să am parte de liniște să pot învăța, voi auzi tot felul de muzici și sunete scoase de pe la cluburi și de prin berării. Nu cred ca e rău să ne distrăm, dar toate cu măsură, cu limită și doar în anumite perioade. Nu ar fi rău ca cei din adevăratul plen al Consiliului Local să se gândească la o astfel de hotărâre”, a declarat Natanael Negruț  unul dintre elevi. „Important e că am fost primiți astăzi cu brațele deschise la universitate, unde vom încerca să ajungem și noi la anul, de data  acesta în calitate de studenți. Dar mai întâi avem un bacalaureat în față și dacă totul va fi bine probabil vom alege și noi noua specializare de administrație publica. Ne place că profesorii sunt tineri și foarte dinamici, cred că ne vom înțelege foarte bine”, spune un alt tânăr, Cătălin Iasu

Evenimentul a făcut parte dintr-o campanie de promovare a noii specializări de Administrație publică ce se va regăsi în grila Universității de Vest, în cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Miroslav STANICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *