Elevi din Timişoara se întrec cu liceeni din întreaga ţară în roboţi, într-un concurs inițiat de Dana Războiu

Elevi din Timişoara se întrec cu liceeni din întreaga ţară în roboţi, într-un concurs inițiat de Dana Războiu

- in Educatie, Locale, Stiri
0
dana razboiu

Fosta prezentatoare Dana Războiu a renunţat la televiziune, dar cu toate acestea este foarte activă. Vedeta a înfiinţat o asociaţie, iar în aceste zile se plimbă prin întreaga ţară pentru a întâlni sute de elevi pasionaţi de informatică. Sâmbătă, 26 noiembrie, Dana Războiu a ajuns şi la Liceul “Grigore Moisil” din Timişoara pentru a oferi gratuit unui număr de 12 liceeni un kit de 5.000 de euro. Cu ajutorul acestuia, liceenii vor construi un robot cu care vor participa la finala unui concurs naţional de robotică organizat în martie 2017.

Concursul se numeşte “First Tech Challenge Romania” şi este cea mai importantă competiţie naţională de robotică, fiind înscrişi peste 700 de elevi din 48 de licee şi 33 de oraşe. Din Timişoara s-au înscris doar elevii de la Liceul “Grigore Moisil”.

Kiturile oferite liceenilor timişoreni constă în piese şi componente de care au nevoie pentru a construi roboţii. De asemenea, elevii au acces şi la cursuri online de proiectare, design și programare, alături de sesiuni de training live.

Ideea de a aduce conceptul acesta în România a pornit de la pasiunea lui Victor, fiul meu cel mare, pentru tehnologie și roboți. El face parte din echipa care a câştigat anul acesta locul întâi în Australia și în Germania. Sunt foarte fericită că putem să organizăm cea mare competiție de roboticăla noi în țară; este un proiect în care mă implic cu tot sufletul, iar copiii care s-au înscris sunt foarte entuziasmați. Câştigătorii finalei vor merge în primăvară la Campionatul Mondial din Statele Unite”, a declarat Dana Războiu, președintele Asociației Nație Prin Educație.

Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor. Robotul declarat câștigător al concursului naţional va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în St. Louis, SUA, în aprilie 2017.