Elevi copiatori şi profesori de la liceul din Făget daţi afară din învăţământ au dat în JUDECATĂ Inspectoratul Şcolar Timiş

Elevi copiatori şi profesori de la liceul din Făget daţi afară din învăţământ au dat în JUDECATĂ Inspectoratul Şcolar Timiş

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
liceul traian vuia faget

143 de elevi eliminaţi de la Bacalaureat şi alţi nouă dascăli daţi afară din învăţământ – acestea sunt deciziile pe care le-au luat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, după ce au analizat înregistrările video din sălile de examen de la Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget. Inspectorii şcolari au ajuns la concluzia că cei aproape 150 de liceeni au copiat la examenul de Bacalaureat, fiind ajutaţi de mai mulţi profesori supraveghetori.

Nu de aceeaşi părere sunt elevii şi dascălii sancţionaţi, o parte dintre aceştia au acţionat deja în instanţă Inspectoratul Şcolar Timiş. “Sunt foarte multe, cred că peste 50 de procese în acest moment. Sunt 143 de elevi eliminaţi şi în fiecare zi ajung la mapă, la inspectoratul şcolar chemări în judecată din partea reprezentanţilor legali sau chiar ai elevilor majori”, a declarat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Totuşi, ISJ Timiş este pregătit să se apere în instanţă, mai ales că poate demonstra că elevii eliminaţi de la BAC au copiat. “Suntem pregătiţi în ceea ce priveşte apărarea noastră în instanţă şi demonstrarea faptului că nu am făcut altceva decât să acţionăm în legalitate, respectiv să demonstrăm faptul că aceşti elevi au fost eliminaţi pe probe foarte concrete şi că legislaţia pentru ei a fost aplicată chiar dacă asta a însemnat ca ei să rămână fără să poată accede la învăţământul superior pentru doi ani de zile”, a mai adăugat Aura Danielescu.

Nici profesorii daţi afară din învăţământ nu se lasă, o parte din ei au depus contestaţii la Consiliul de Disciplină. În cazul în care reprezentanţii consiliului vor ajunge la concluzia că ISJ Timiş are dreptate, aceştia pot acţiona şi ei în instanţă instituţia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *