Oră de educație ecologică pentru copii la Deponeul Ghizela, organizată de ADID Timiș

Oră de educație ecologică pentru copii la Deponeul Ghizela, organizată de ADID Timiș

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Adid Timiş a desfășurat activitatea de educației ecologică în rândul copiilor, organizând sâmbătă, 19 octombrie o vizită pe amplasamentul Depozitului de deşeuri nepericuloase Ghizela.

Activitatea face parte dintr-o amplă campanie de informare și conștientizare a ADID Timiș, promovând în rândul eleviilor formarea aptitudinilor și atitudinilor necesare, pentru a înțelege importanța colectării separate a deșeurilor, de la generare până la eliminarea finală.

În această activitate, au fost implicați un număr de 102 elevi și profesori, din cadrul școlii gimnaziale Grup Școlar Tehnologic Transporturi Auto.

Această vizită a fost posibilă în colaborare cu doamna Ana Crâsneanu-Președinte fondator/Președinte Zonă Specială de Dezvoltare Lions Club Timișoara Dinamic, și cu Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Timiș (GNM CJ Timiș), reprezentată prin doamnele Carmen Păcurar și Nicoleta Table.

Comisarii din cadrul GNM CJ Timiș, au transmis copiilor informații despre cum se poate reduce sau refolosi deșeurile, care sunt regulile de colectare separată și de ce e importantă gestionarea deșeurilor încă de la generare.
Astfel, elevii au putut vedea unde ajung deșeurile produse de noi dar și cum sunt gestionate, prin intermediul facilităților din incinta Depozitului de deșeuri nepericuloase de la Ghizela (sortate, tratate mecano-biologic, compostate și depozitate).

Mulțumim pentru sprijin partenerilor implicați, operatorului Depozitului de deșeuri nepericuloase Ghizela SC Retim Ecologic SA și SC PEJ Company SRL, care a asigurat gratuit transportul, o societate care tot timpul a dat dovadă de implicare și sprijin necondiționat atunci când este vorba de educație ecologică și protecția mediului“, transmit reprezentanții ADID Timiș.

Pentru că doar prin educarea tinerei generații și creșterea gradului de conștientizare al acestora cu privire la importanța reciclării și colectării selective a deșeurilor, în păstrarea unui mediu mai curat, putem forma aptitudini şi comportamente pozitive faţă de mediul înconjurător.