Editura “Victor Babeș” Timișoara a sărbătorit zece ani

Editura “Victor Babeș” Timișoara a sărbătorit zece ani

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

UMF Timișoara și Editura Victor Babeș au lansat, miercuri 12 decembrie, Catalogul titlurilor publicate de Editura „Victor Babeș” 2008 – 2018, ediție aniversară la zece ani de activitate, îngrijită de prof.univ.dr. Dan V. Poenaru, Katalin Luzan și Diana Mihai. Evenimentul a avut loc în sala de protocol a Bibliotecii Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara. Directorul general al editurii este prof. Dan V. Poenaru.

Despre prestigioasa și bogata activitate a editurii a vorbit prof. Dan V. Poenaru. Astfel, în 10 ani de activitate, editura a publicat peste 280 de lucrări, în medie 30 de titluri pe an. Dintre acestea amintim: manuale, îndrumătoare de laborator și ghiduri de practică medicală, monografii și tratate, volume de rezumate, cărți rezultate în urma unor proiecte de cercetare – toate sunt tipărite în format clasic, pe hârtie, cât și în format electronic CD-DVD sau e-book, în limba română și în limbi străine –engleză, franceză, germană, maghiară. În funcție de solicitările existente, sunt editate și diverse lucrări care aparțin unor autori din afara instituției de învățământ superior. Editura Victor Babeș dispune de opt colecții: Academica, Cercetare științifică, Ghiduri și îndrumătoare de laborator, Manifestări științifice, Manuale, Beletristică, Hippocrate, și colecția In Memoriam.

Toate acestea au fost realizate cu un colectiv relativ restrâns. Directorul este prof. dr. Andrei Motoc și lucrez cu două doamne deosebite: Diana Mihai, consilier editorial, și Katalin Luzan, tehnoredactor. Anul acesta am reușit să publicăm 42 de cărți pe hârtie, plus ceea ce mai este pe e-book. În februarie 2019 vom mai lansa un roman al doamnei Viorica Balaș. Mulțumesc domnului Marius Raica, rectorul UMF Timișoara, fiindcă ne-a susținut întotdeauna”, a spus prof. Poenaru.

Rectorul Marius Raica a ținut să mulțumească întregului colectiv pentru reușite și, îndeosebi, prof. Dan Poenaru: „Pentru toate este meritul profesorului Poenaru căruia îi mulțumesc în numele conducerii UMFT pentru efortul pe care l-a depus să ofere tonusul necesar acestei edituri prestigioase. Sunt convins că, astfel, colectivul va face tot ceea ce poate pentru ca să se vorbească tot mai bine de editură în anii care urmează. Felicitări tuturor care lucrează aici și mulțumiri din partea beneficiarilor. UMF Timișoara va sprijini întotdeauna moral și material o astfel de instituție, fiindcă este o adevărată instituție culturală”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *