EDITORIAL Strada, un nou partid…

EDITORIAL Strada, un nou partid…

- in Actualitate, EDITORIAL 1
0

de Robin H

Guvernul a căzut, trăiască noul guvern, indiferent care. Tragedia de la club a scos oamenii în stradă și rezultatele apar imediat: mai multe demisii. Parcă și ancheta merge mai bine, trebuiau într´adevăr unii legați. După aceea oamenii au tot ieșit dar fără repetarea primelor zile. Între timp Președintele face ce trebuia și invită chiar societatea civilă la Cotroceni. Aici surpriză: societatea civilă aia care nu e. Politic.

Trecând peste toate vom remarca starea de emoție generalizată ce a cuprins nația. Tragedia s-a zbătut mult timp apoi e revărsată pe stradă, mai mult decât un doliu. Tineri și frumoși, chiar nu trebuiau să piară. Și încă cum? O serie de greșeli în administrație, aceeași primărie care este, nimic serios. Tinerii însă, cu toții probabil au greșit: cum să nu observi lipsa unor căi de evacuare. Am avut ocazia să văd într-un sat o sală de bal. Patronul zice: sunt 6 ferestre mari la foc toți dispar imediat, sparg și fug ….

Totuși să-i lăsăm cu durerea lor cu tot. Deși un cunoscut ce activează la victimele străzii  puncta: aici poate ne amintim și decesele la accidente, din ’90 încoace dispar cam 35-55 săptămânal, pietonii în primul rând, circa 40%. Ar trebui săptămânal să avem doliu național? Nația e fermă: ăia nu importă.

Revenim încet la chestiunea zilei. Oamenii ies în stradă, cu ce folos? Președintele pe bună dreptate a spus la cei veniți: dacă vreți să schimbați ceva intrați în politică! Așa este, nu stai și privești iar altul o să-ți aducă. Numai că marea parte a celor tineri deși sunt frumoși și scriu bine, nu este și coaptă. Să existe oare chiar așa lipsă de lideri, sau nu sunt ei în stare să discearnă ? Pentru că realitatea e alta. Nimeni nu vrea să vadă dincolo de interesul lui. Toți le știu pe toate și nimeni nu știe mai nimic. Apoi manevrele țin locul acțiunii politice de calitate și pentru că politicul seamănă cu noi. Aici e tot secretul.

America este națiunea ce și-a făurit viitorul. Oamenii lui 1776 știau ce vor și totodată aveau ceva cu deosebire prețios. Lideri. Constituția SUA este făurită miraculos și dacă nu am cunoaște istoria ei am crede într’o minune. Necredincioșii de azi nu sunt capabili nici să o copieze. Și atunci ce mai vrem? banatulmeu.ro vrea să inspire țara. Zilele astea pot să fie cruciale: ne aduc ce vrem. Strada va fi noul partid politic. Dacă 3 inși pot înființa un partid politic cum Dumnezeu nimeni parcă  nu vede viitorul partid politic. Numele partidului va fi STRADA nicidecum Colectiv, doar o emoție …. Vrem să credem că nu toți tinerii sunt legați la ochi. Doleanțele sunt în general bine exprimate, vrem multe și nevrute parcă scriem un basm. Dimpotrivă, mișcarea străzii ar trebui să profite de ce avem: disponibilitatea președintelui de a lupta cu corupția, de a implementa schimbări radicale. Dacă vrem 300 în loc de 500 și altele, merită să te lupți pentru asta și să te înscrii în noul partid: STRADA.

Facebook-ul ce face, oarecare instrucție și mobilizare, însă nu vedem bârna din ochi. Națiunile lumii sunt la unison și atunci când țara are nevoie, președintele este musai fostul șef de la servicii. Așa a fost la nemți, așa a fost ales Bush-senior ca să dărâme războiul rece, așa putem să ne maturizăm și noi. Dar ce am văzut: fostul șef SRI care împreună cu politicul au împiedicat destrămarea țării (vezi fostul Yugo) chemat la ancheta x sau y. Asta în loc să fi fost el desemnat șef de stat. Vede cineva? Nimeni. Cum să vadă tinerii pe noul lor lider? Au ei chemare pentru asta? Nu prea. Strada emoțiilor rămâne vădit corigentă într’ale viziunii. Nu-i de ajuns să strigi jos corupția dacă nu așezi ceva în loc fiindcă apare primarul care este, sau alt măscărici, cumpără pe tineri cu niscai cluburi iar la seniori revelioane. Românii pot să vadă dincolo de lungul nasului. Astăzi vă supunem atenției doar numele liderului de mâine : Dumitru BORȚUN. Conferențiar universitar uneori apare pe la Tv-uri atât cât să trezească interesul, niciodată acceptat. Expert în comunicare și mai valoros ca sute de invitați la tv, ideile lui trebuie să pătrundă în inimile tinerilor ce singuri sunt doar mulți, dar neputincioși.

Odată ce noul partid politic STRADA își va reclama liderul care va merge și strânge mâna lui Klaus Vodă, ei bine, atunci abia tinerii își vor vedea năzuințele împlinite. După aceea lângă liderul Borțun trebuie să apară și alții, cine se aseamănă se adună. Când merg tinerii la Dumitru Borțun ? Vedem cum la Cotroceni, așa zisa s.c. în frunte cu un muzicant de succes, iar altul fost prin deltă? Așadar rezultatele rămân cele dintotdeauna cu cei 500 în frunte. Tineri și frumoși ca și muzica. Numai că Beatles-ii scânteiau dar societatea vestului e bazată pe gândire și acțiune. STRADA este și viitorul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *