EDITORIAL: Hocus-Pocus …

EDITORIAL: Hocus-Pocus …

- in Actualitate, EDITORIAL 1, Slider
0

de Robin H

Romania este o țară minunată. Asta o susțin mulți străini care au ales să trăiască aici părăsind țările lor de baștină fiindcă văd România ca o țară de bine. Mulți români ar putea avea și ei aceiași părere, totuși pentru români este mult mai greu să vadă limpede din multe puncte de vedere, iar informația pertinentă nu circulă slobod și gratis. Dimpotrivă, românii cei mulți sunt mânați de grija zilei de colo-dincolo, ei consumă știrile ce năpădesc gratis în frunte cu negativul, fapt este că cei mulți dintre noi percep doar România ca o țară a minunilor. Tot ce zboară se mănâncă! La noi minuni peste minuni, nu glumă, se întâmplă minuni chiar pe la bănățeni că în restul țării s-au întâmplat destule… Așadar zice-se că o revistă pnl avea în loc de file niște bancnote, însăși vicele cu mâța’n sac se jura că e doar înscenare, poate o minune să fi fost că el n-a pus mâna, iar dacă zicea: ˝pe ochii mei˝ îl și credeam.

Nevastă-mea pe de altă parte mă trage mereu de mânecă, cică săgeata e prea lungă. Ce faci Robin,ții tu lumea de vorbă cât ai chef, ajunge omul să piardă din serial …. Zice-le tu mai scurt că noi ăștia doar e clar că înțelegem, tu doar punctează. Ceva de genul HocusPocus și totul se schimbă în bine!

Numai că stai puțin să vezi, asta nu e minune, asta e realitate: Palatele au făcut rocada! Candidații  anului trecut făcură rocada. Dacă Facebook 2014 susținea pe unul, azi Facebook 2015 e cu celălalt! Despădurirea fără control, dar și complicitatea cu beneficiarii despăduririlor abuzive sunt elemente compromițătoare. Gestul nesăbuit de trimitere înapoi la Parlament a legii care înlătura monopolul firmei din Austria nu putea trece neobservat. Este clar o greșeală politică care va fi plătită de acum încolo dar totodată indică nivelul redus al înțelegerii lucrurilor, să conduci o țară nu este ușor. Sunt convins că nu e vina președintelui, de aia există un staff prezidențial. Consilierii trebuiau să producă analiza fenomenului indicând calea de urmat, lobby pentru o firmă străină nu e permis decât acolo unde este firesc, la Parlament nicidecum la Șeful Statului. Consulul onorific Sibiu, adică niște chestii așa mai de la țară … nu tu adevărata Austria …. firma cu monopolul ne dă în judecată, ce nostim ….

Partea bună a poveștii este că de astă dată minunea n-a ținut chestiunea a ajuns la CSAT, va fi bine.

Urmând însă povața nevestei mele, aceea reală nu a lui Peter Falk, scurtăm săgeata nu înainte de a scoate din tolbă povestea pe surse, Robin a umblat mult, așadar astăzi despre diplomația reală. Din întâmplare, zilele trecute am întâlnit un amic care era contrariat de cele întâmplate și mi-a povestit cam ce era prin Timișoara secolului trecut. Într’una din zilele anului ’98 parcă toamna – începu el a povesti – mă trezesc cu un telefon de la Mr B. Consulul Austriei la București. Urma să vină în Banat afacerile sunt afaceri, și urma să ne vedem. După ce ne-am întâlnit mi-a comunicat ce plan avea și anume urma să avem o întrevedere în patru, domnia sa și un înalt funcționar din Viena, dl. prefect și cu mine. Toți am mers seara la un local select, discret apoi atât prefectul G. cât și eu personal am încercat să vorbim numai de bine cele două țări, trecutul lor comun, cum era oportun să pornim iar  la drum. Țin minte că Viena era interesată de bunul mers al relațiilor noastre nici vorbă de un lobby favorabil Austriei sau așa ceva. Asta era povestea ce voiam a-ți spune, încheie amicul, și dacă astăzi există vreun consul de mâna doua care nu știe și ce face, lobby pentru monopol, acela nu e Austria.Gata pe surse, revenim RH, hai cu picioarele pe pământ, România este țara minunată unde trăim și parcă ar fi nimerit să ne cunoaștem interesul. Dacă domnul Prezident chiar vrea să pună Agenția la treabă atunci să verifice direcția de specialitate cum ajunge după anul 2000 patronul austriac gonit acolo la el în țară să aibă monopolul lemnului aici la noi? Nu cumva interesele unui anume partid îl găsesc ei pe austriac, apoi îl definesc monopol? Avem oare Nana lemnului la Sebeș, împrumut BM?

Pomeneam de Doina Pană opinia publică într’un editorial. Când vom pomeni de Schengen și Klaus? Povestim cum este România fără hocuspocus: Democrație unde puterile sunt separate nu adverse.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *