EDITORIAL: Cele mai bune păcăleli din 2015: „România lucrului bine făcut” şi „Mândri că suntem români”

EDITORIAL: Cele mai bune păcăleli din 2015: „România lucrului bine făcut” şi „Mândri că suntem români”

- in Actualitate, EDITORIAL 1
0

de Miroslav STANICI

Șase milioane de români au votat programul politic numit „România lucrului bine făcut” în noiembrie 2014. În aprilie 2015 am senzaţia că România nu are preşedinte decât pe Facebook şi acolo filmuleţe mute fără nici un cuvânt din partea noului şi marelui preşedinte.

Apropo de preşedinte nu mă pot obişnui cu sintagma adresată domnului Iohannis. Ori mă obişnuiesc eu mai greu ori omul nu are în ADN suficiente globule care să îl facă preşedinte adică lider. Am auzit pe aici-pe acolo că vrea guvernul lui, de zici că România o fi un SRL gata privatizat. Păi o opinie despre nivelul de trai şi standardele de viaţă, păi o opinie despre constituţie şi formă de guvernământ, despre numărul de parlamentari şi regionalizare nu are domnul Iohannis? Şi dacă le are să le prezinte!

Putem  să ajungem toți la un consens şi să le punem în aplicare. Asta cu guvernul lui sincer sună a gol. Păi cu domnul Predoiu prim-ministru credeţi că ne schimbăm standardul de viaţă? Eu zic că nu! Dar vor fi alţii care nu vor considera la fel ca mine și vor vota în număr mare şi foarte mare guvernul din umbră al PNL. Am impresia că uneori politica e un fel de mondenitate: azi asculţi Michael Jackson, mâine Madonna şi poimâine GUȚĂ. Aşa şi cu politica asta.

Pe de cealaltă parte PSD opreşte procurori DNA la uşă şi îi ține pe corupţi cu dinții în partid. Dincolo de declaraţiile de pe la Consiliul Naţional gata să reformeze PSD vine Şerban Nicolae şi ne arată o iniţiativă legislativă de îţi vine să plângi. Eu nu pot fi mândru că sunt român atât timp cât parlamentul stabileşte cine merge şi cine nu la puşcărie când în ce zi şi la ce oră și în ce minut. Nu era principala idee din constituție că suntem toţi egali în faţa legii? De unde! Fiecare baronaș cu camarila ataşată face legea în ţara asta şi fiecare se iubeşte pe sine are o impresia foarte bună despre el şi îi pasă doar de persoana lui  cea delicată. Păi asta e o maladie generalizată nu numai la PSD ci la toate partidele. Şi aţi văzut cum doamna Jipa după controversatul vot pentru Șova a zis: „Lăsaţi-mă cu constituția”.  Eu cred că ea sigur era mândră că era româncă şi am avut această impresie când m-am uitat la ea atent… era să iasă din televizor… la fel şi Ponta când a pus boticul în jos în faţa senatorilor. Cică – eu nu sunt senator. Ghici ce? Nu eşti senator dar eşti şeful lor pe line de partid. Îmi este scârba, tot mai scârba, de tot. Am impresia că noi ăştia care nu suntem politicieni care nu avem funcţii susţinute de partide am avut un mare… GHINION.