Echipamente speciale pentru evenimente nedorite, la ISU Timis

Echipamente speciale pentru evenimente nedorite, la ISU Timis

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș și-a prezentat noua tehnică de intervenție, intrată în dotare în 2018 și achiziționată cu sprijinul Consiliului Județean.

Ținând cont de importanța activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de siguranța cetățeanului din județul Timiș în fiecare an suntem concentrați pentru asigurarea bugetului și solicitările ISU, astăzi am inaugurat echipamente de 1,5 milioane de lei în care constau încărcătură saci de nisip pentru inundații, mașină de transport câini pentru descoperirea posibililor supraviețuitori, motocicletă medicalizată cu posibilități și acces în anumite locuri, drujbe speciale pentru tăiat betonul, buldoescavator pentru intervenții dificile. Sunt câteva din echipamentele care le-am pus la dispoziția ISU din bugetul propiru al Consiliului Județean și sper ca acestea realizări să asigure în continuare profesionalismul de care au dat dovadă pompierii din județul Timiș”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

În expoziție au fost prezentate: motoferestrău; buldoescavator; autospecială pentru transport câine de căutare-salvare; motocicletă de căutare-salvare; container tip Benă (2 bucăți);  încărcător saci cu nisip (2 bucăți); cort sală de mese.

În anul 2018 ne-am orientat către echipamente pentru intervenții în situații de protecție civilă cum ar fi intervenții la cutremure, prăbușiri de imobile sau construcții pentru indentficare eventualilor supraviețuitori. Sunt utilaje care vor deservi toate cele șapte subunități din cadrul inspectoratului, astfel încât, în orice moment putem interveni pentru situații de protecție civilă”, a spus Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș.