Echipa Netflix, agresată de tăietorii de lemne din zona Banatului

Echipa Netflix, agresată de tăietorii de lemne din zona Banatului

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Turism
0
agent green

Un incident scandalos a avut loc în Banat. Organizația Agent Green susține că echipa Netflix și activiștii care îi însoțeau pe realizatori la filmările din România pentru seria de documentate Broken au fost agresați de către exploatatorii de lemn din Valea Cernei, din județul Caraș-Severin.

Arborii din pădurile seculare din mijlocul Parcului Naţional Domogled au ajuns o mobilă ieftină pe toată planeta şi decepţioneazâ consumatorii. «Broken», este serialul Netflix care va fi difuzat în 190 de ţări începând cu 27 noiembrie. În episodul despre păduri, echipa Netflix şi Agent Green au fost agresate de tăietorii de lemne. Am scăpat cu bine toţi şi vom scoate adevărul la lumină despre monştrii care se ascund în spatele unei piese de mobilă ieftină”, a anunţat organizaţia Agent Green.

Pentru realizarea investigaţiei, jurnaliştii l-au contactat şi au stat de vorbă cu Gabriel Păun, activist de mediu la Agent Green, o organizaţie non-guvernamentală implicată activ în combaterea furtului de lemn din zona Banatului. Păun i-a condus prin pădurile care furnizează lemnul pentru fabricile de mobilier.

Cred că seria de documentare investigative Broken este prima prezenţă Netflix în România. Serialul expune partea întunecată a industriilor lemnului, cosmeticelor, plasticului şi ţigărilor electronice. Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect“, spune activistul român.

Gabriel Păun povesteşte că, în timpul filmărilor pentru pdocumentar, atât el cât şi jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar, fiind sechestraţi în pădure de către exploatatorii de lemn.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *