E.On a taiat gazul catre Colterm timp de 25 de ore. Cum l-a convins Primaria Timisoara pe distribuitor sa reia furnizarea

E.On a taiat gazul catre Colterm timp de 25 de ore. Cum l-a convins Primaria Timisoara pe distribuitor sa reia furnizarea

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

25 de ore a fost nevoită Colterm să aștepte până când E.On Energie România a luat decizia de a relua furnizarea de gaze naturale, fără de care timișorenii racordați de sistemul de termoficare al orașului nu au cum să aibă apă caldă la robinete.

Conducerea furnizorului de gaz a luat această decizie după ce Primăria Timișoara s-a angajat că va plăti restanța până luni, 17 septembrie.

E.ON Energie România reia furnizarea de gaze naturale către Colterm, începând de astăzi, 14 septembrie, ca urmare a asumării de către Primăria Municipiului Timişoara a unei plăţi către societatea de termoficare, constând în suma restantă a tranşelor de plată, conform convenţiei de plata şi garantare tripartite. În baza angajamentului, restanţa va fi achitată către furnizor până luni, 17 septembrie a.c., ora 15:00. E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze joi, 13 septembrie a.c., începând cu orele 14.00, volumele de gaze naturale livrate către Colterm, din cauza nerespectării convenţiei de plată. E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor. Ne exprimăm încrederea că societatea Colterm şi Municipiul Timişoara vor identifica o soluţie viabilă de plată a datoriilor, în conformitate cu obligaţiile asumate prin convenţiile semnate“, a arătat E.On.