După rezultatele PENIBILE obţinute de liceenii din Timiş la BAC, au curs contestaţiile. Câţi elevi speră să obţină o notă mai mare

După rezultatele PENIBILE obţinute de liceenii din Timiş la BAC, au curs contestaţiile. Câţi elevi speră să obţină o notă mai mare

- in Educatie, Locale, Stiri
0

A curs cu contestaţii în judeţul Timiş, după afişarea rezultatelor obţinute de absolvenţii de liceu în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Totul în speranţa că notele le vor fi mărite şi astfel vor reuşi să promoveze “examenul maturităţii”.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, ieri, între orele 16.00 şi 20.00, 295 de liceeni au solicitat recorectarea lucrărilor. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Matematică – 88, urmată de Limba şi literatura română – 77, Biologie – 66, Geografie – 52 şi Istorie 17.

Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Doar 25,95 % dintre candidaţii din judeţul Timiş au promovat BAC-ul în sesiunea de toamnă, adică 335 de liceeni dintr-un număr total de 1.291, care s-au prezentat la examen. În total, din judeţul Timiş s-au înscris la BAC 1.598 de absolvenţi de liceu, însă 307 au considerat că nu au învăţat suficient, motiv pentru care au absentat, iar cinci au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să-l fraudeze.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *