După caniculă, ploi în vestul țării. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

După caniculă, ploi în vestul țării. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Avem parte de o vreme nebună în vestul țării. Administrația Națională de Meteorologie anunță că luni, 31 august, Banatul se află sub cod galben de caniculă, fiind așteptate, la Timișoara, temperaturi de 33 grade Celsius, la umbră.

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în cele centrale, disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării“, a informat ANM.

De marți, 1 septembrie, vremea se răcește în vestul țării și vom avea parte de ploi. De altfel, meteorologii au emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă din această noapte, de la ora 03.00, și până mâine seară, la ora 23.00.

În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp“, a transmis ANM.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *