După 56 de zile de autoizolare, Maria Grapini a început lucru la cabinetul de eurodeputat. A vizitat și șantierul din Giroc. Apel pentru susținerea fermierilor

După 56 de zile de autoizolare, Maria Grapini a început lucru la cabinetul de eurodeputat. A vizitat și șantierul din Giroc. Apel pentru susținerea fermierilor

- in Locale, Social, Stiri
0
După 56 de zile de autoizolare acasă, respectând ordonanțele militare,  eurodeputata Maria Grapini a părăsit locuința și a început prima zi de lucru, sâmbătă 16 mai, la cabinetul de europarlamentar, de pe strada Barbu Iscovescu nr. 2 din Timișoara.
Cu acest prilej, Grapini a vizitat șantierul Căminului pentru persoane în vârstă “Fecioara Maria” pe care îl construiește în comuna Giroc, județul Timiș.
”În 31 ianuarie am început șantierul pentru construcția Căminului pentru persoane în vârstă “Fecioara Maria” din Giroc. În calitate de președintă a Fundației “Speranța pentru Voi”, gestionara acestui proiect, azi, 16 mai, am vizitat șantierul! Mă rog lui Dumnezeu să putem să ducem la bun sfârșit acest vis al meu! Mulțumesc celor care s-au alăturat proiectului și sper să putem găsi și alți buni români care să susțină financiar acest proiect de suflet și foarte necesar județului Timiș!”, a este mesajul lui Grapini, în prima zi după ieșirea din autoizolare.
Astfel, Fundația ”Speranța pentru Voi” Timișoara face apel la solidaritatea bănățenilor și chiar a românilor din întreaga țară pentru a sprijini finanțarea unui proiect de suflet, prin redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit în scopul finalizării Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” din comuna Giroc județul Timiș.
”Solicităm sprijinul în scopul finanțării unui proiect de suflet -construim un locaș pentru persoanele vârstnice, fără venituri sau cu venituri reduse, în apropierea Timișoarei, în comuna Giroc. Am demarat construcția, dar avem nevoie în continuare de finanțare pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv foarte necesar pentru județul Timiș”, îndeamnă Rodica Suba, vicepreședintele Fundației ”Speranța pentru Voi” Timișoara.
Fundația Speranță pentru Voi Timișoara și Asociația Femeilor Antreprenor din România (AFAR) au inaugurat oficial șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice ”Fecioara Maria” din Giroc, vineri, 31 ianuarie, cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, și în prezența primarului comunei Giroc, Ionel Toma.
Fundația” Speranța pentru voi” și-a asumat acest proiect social și speră să-l ducă la bun sfârșit și așteaptă ajutorul oamenilor de bună credință care să dirijeze 3,5% din impozitul pe venit, sau procent din impozitul pe profit, pentru o cauza nobilă!
Fundația “Speranța pentru Voi” din Timișoara, cu sprijinul extraordinar al Asociației Femeilor Antreprenor din România (AFAR), va gestiona proiectul.
”Vă îndemn pe cei ce doriți să sprijiniți proiectul să o faceți. Mai întâi suntem oameni indiferent de statut social”, este mesajul Fundației “Speranța pentru Voi” din Timișoara și al AFAR.
Contact Rodica Suba: tel: 0726.214.303 sau email: rodicasuba@gmail.com.
Maria Grapini – apel pentru egalizarea plăților către fermierii din România
Europarlamentarul umanist Maria Grapini continuă să facă demersuri pentru sprijinirea fermierilor defavorizați și solicită Comisiei și Consiliului European creșterea bugetelor subvențiilor alocate acestora.
Europarlamentarul susține că este momentul să se pună punct discriminărilor și să se asigure un tratament egal pentru toți agricultorii europeni, respectându-se Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.
Acest demers vine în contextul în care în Parlamentul European s-a votat un nou amendament cu privire la noul cadru financiar multianual 2019-2024.
„Dacă aceste bugete nu cresc, nu vom ajunge la o Europă unită. Europa este la răscruce. Și va depinde foarte mult de acest cadru financiar. Dar cum îl putem face inteligent pentru a ține Europa împreună? Să nu discriminăm, să nu avem țări de mâna a doua, să nu avem cetățeni de mâna a doua, să avem subvenție egală la fermieri și toate bugetele să fie pe baza echității sociale.
Stabilirea noului cadru financiar trebuie să se bazeze pe situația actuală. Acest cadru trebuie să fie echitabil și etic. Consiliul trebuie să învețe să țină cont de propunerea Parlamentului pentru că până la urmă acesta reprezintă cetățenii.
Ce s-a întâmplat cu Europa? Avem mai multă coeziune, avem mai bună conectivitate, avem mai multe locuri de muncă, avem cercetare, avem inovare în piața globală? Eu așa cred că își stabilește fiecare un buget, fie că e vorba de familie, de companie.”, este mesajul Mariei Grapini.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *