DSP-urile din Timiș, Arad și Hunedoara înființează Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

DSP-urile din Timiș, Arad și Hunedoara înființează Alianța Vestului pentru Sănătate Publică

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Cu scopul de a reduce birocrația și a veni în sprijinul pacienților, șefii Direcțiilor de Sănătate Publică din Timiș, Arad și Hunedoara s-au întrunit ieri în vederea constituirii Alianței Vestului pentru Sănătate Publică.

Aceasta are drept scop implementarea unei strategii de sănătate în regiunea vest într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice. Și anume: digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth; analiza nevoilor de servicii medicale; optimizarea transferurilor interjudețene a pacienților; optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune; realizarea unor echipe comune de control interjudețene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Întâlnirea de lucru a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare. „Această acțiune comună reprezintă un prim pas în eficientizarea și reducerea timpului de soluționare a cererilor cetățenilor, constituind un progres în sănătatea publică”, a transmis DSP Timiș.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, la sediul Universității de Medicină din Timișoara a avut loc o întâlnire de lucru cu rectorul Octavian Crețu, ocazie cu care au fost trecute în revistă necesitățile sistemului medical din cele trei județe. Totul în vederea asigurării unei bune colaborări între instituția de învățământ și direcțiile de sănătate publică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *