Drumul dintre Peciu Nou și Foeni modernizat din bani europeni

Drumul dintre Peciu Nou și Foeni modernizat din bani europeni

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș și ADR Vest au semnat marți, 5 decembrie, contractul pentru modernizarea drumului județean 593, ce leagă Peciu Nou de Foeni. Contractul este finanțat pe fonduri europene, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,9 milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă este de 6,7 milioane de euro, restul fiind contribuția Consiliului Județean Timiș.

Astăzi semnăm contractul de finanțarea pentru modernizarea a DJ 593, cu o lungime de 35,9 km, din care 20 de km va fi modernizat și se va finanța din fonduri europene prin POR 2014-2020.  Proiectul va finanța lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere a drumului județean.pe o porțiune cuprinsă între kilometrul 11 și 31+500. Traseul supus intervenției parcurge localitățile Peciu, Giulvăz, Foeni până în apropierea trecerii punctului de frontieră cu Serbia.În momentul de față avem DALI, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, cu avizele și acordurile aferente, fiind deja lansată procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. Estimăm că până la sfârșitul acestui an să reușim să semnăm și contractul privind proiectarea și să demarăm procedurile privind achiziția de lucrări de execuție”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 36 de luni.

Suntem la un moment important în care acest proiect urmează a fi activ. De mâine contractul este în vigoare. Acest proiect face parte din proiectele finanțabile pe axa 6, care cuprinde modernizarea de drumuri direct sau indirect cu rețeaua TEN-T (Rețeaua Trans-Europeană de Transport). Acest proiect este mai mult decât o reabilitare, pe lângă faptul că se reabilitează calea de rulare, drumul va avea și un plus de securitate și semnalistică, care să ofere securitate pasagerilor în trafic”, a spus Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Conform reprezentanțiilor CJT spun că proiectul pentru lărgirea la patru benzi a drumului ce leagăTimișoara de autostradă, prin Dumbrăvița a fost trimis la București și speră ca în cel mai scurt timp să semneze contractul.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *