Drumul din Timisoara spre Mosnita ar putea fi largit la patru benzi pana la finalul anului viitor

Drumul din Timisoara spre Mosnita ar putea fi largit la patru benzi pana la finalul anului viitor

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune pentru persoanele care locuiesc în Moșnița. Sunt șanse ca până la finalul anului viitor, drumul din Timișoara spre această localitate să fie lărgit de la două la patru benzi. Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a precizat că lucrările la acest drum ar putea începe în primăvara anului viitor, dacă nu vor exista contestații.

Proiectul este în faza de evaluare a ofertelor privind execuția, fiind depuse patru oferte. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 30 milioane de lei, fără TVA. Este o investiție care se derulează pe un tronson de 4,1 kilometri, dar termenul de execuție maxim este de nouă luni de zile. Deci, în momentul în care vom avea desemnat constructorul și sper ca în iarna acestui an să avem constructorul și să nu avem situații delicate din punct de vedere al contestațiilor în instanță, care pot împinge foarte mult definitivarea constructorului prin semnarea contractului de execuție, atunci ne dă posibilitatea ca în primăvara acestui an să dăm ordinul de începere a lucrărilor pentru acest important tronson de drum județean“, a declarat Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, urmează să fie realizat și un sens giratoriu în locul în care drumul județean modernizat se va intersecta cu viitoarea centură de sud a Timișoarei.

Am rezolvat situația și cu CNAIR, cei care gestionează proiectul varianta de sud – ocolire, ținând cont că avem o intersecție pe drumul județean, vom realiza sens giratoriu cu descărcare de pe centura de sud. Deci, vom asigura tot ceea ce înseamnă investiția și accesul cetățenilor pe drumul județean modernizat, dar și ceea ce înseamnă accesul la varianta de sud, varianta ocolire. Așteptăm cât mai repede din partea companiei, pentru că săptămâna trecută a fost comisia tehnico-economică pentru avizarea proiectului variantă sud la minister, așteptăm avizul astfel încât să avem demarată cât mai repede și investiția centurii de sud“, a mai spus Dobra.

Proiectul privind lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara – Moșnița este finanțat din fonduri guvernamentale și de la bugetul Consiliului Județean Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *