Drumul către primul centru de legume și fructe din Timiș se modernizează

Drumul către primul centru de legume și fructe din Timiș se modernizează

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Un nou drum din Timiș va fi modernizat. Este vorba drumul către viitor viitorul centru de legume – fructe din localitatea Tomnatic. Consiliul Județean Timiș va asigura accesul către și dinspre DN6 pentru locuitorii comunei Tomnatic, prin ranforsarea și modernizarea drumului județean 692B.

Șoseaua are o lungime de aproape patru kilometri, iar valoarea investiției este estimată la puțin sub 8 milioane lei. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate – preț. Finanțarea este asigurată din bugetul Consiliului Județean.

Lucrările de ranforsare și modernizare sunt necesare întrucât starea de degradare a drumului, cât și a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor nu asigură condiții optime pentru utilizatori, conform standardelor în vigoare.

Investiția presupune și relocarea unor stâlpi de beton, dar și amenajarea unei treceri la nivel cu calea feratăTimișoara – Sânnicolau Mare. Sectorul de drum supus ranforsării și modernizării are originea la intersecția cu DN 6, unde va fi amenajată o girație care să preia în siguranță traficul generat de noul centru de fructe și legume, până la limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare.

Investiția este un imbold pentru activitatea localnicilor și a celor care doresc să investească în zonă. Lucrarea va asigura circulația în siguranță și confort, dezvoltarea economică zonală și reducereapoluării. Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ, investim în infrastructură, fără de care nu am putea vorbi de confortul cetățenilor și de creștere economică sustenabilă”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Firmele interesate își pot depune ofertele până la data de 8 iulie.