Drum mai scurt din Timisoara la Novi Sad, dupa ce o sosea din Timis va fi modernizata cu bani europeni

Drum mai scurt din Timisoara la Novi Sad, dupa ce o sosea din Timis va fi modernizata cu bani europeni

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
frontiera serbia

Consiliul Județean Timiș a reușit să atragă milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru modernizarea unui drum județean, astfel încât să ajungem mai ușor din Timișoara la Novi Sad, Serbia. Cele două orașe vor fi capitale culturale europene în anl 2021, motiv pentru care sunt așteptați să sosească milioane de turiști, peste doar trei ani.

Drumul județean din Timiș care va fi reabilitat este DJ 593. Acesta are o lungime de aproape 36 de kilometri, iar în cadrul proiectului vor fi modernizați 20 de kilometri, între localitățile timișene Peciu Nou și Foeni. “Valoarea totală a proiectului este de aproape 32 de milioane de lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la 26 de milioane de lei. Considerăm că această investiției este importantă pentru județul nostru și pentru Timișoara pentru că va fi asigurat un acces mai bun spre granița cu Serbia și o conectivitate îmbunătățită cu rețeaua TEN-T. De asemenea în 2021 Novi Sad va fi Capitală Culturală Europeană la fel ca Timișoara și astfel este necesară o infrastructură rutieră solidă, fiind de așteptat ca traficul dintre cele două orașe să crească“, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Proiectul privind modernizarea drumului județean 593 a fost lansat oficial astăzi, la sediul CJ Timiș, urmând ca contractul pentru execuția lucrărilor să fie semnat, cel mai devreme, în luna octombrie a acestui an. Lucrările de reabilitare a șoselei trebuie finalizate până la data de 31 decembrie 2020.