Drum județean proaspăt reabilitat. O nouă rută spre lacul Surduc

Drum județean proaspăt reabilitat. O nouă rută spre lacul Surduc

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Un nou drum județean care leagă Făgetul de Lacul Surduc a fost reabilitat luni, 8 octombrie. Mai exact, este vorba despre dumul județean DJ 681, care asigură legătura dintre drumul național DN 68A – Făget cu localitatea Drăgsinești, cu zona turistică Fârdea – lacul Surduc – și cu DN 6, prin localitățile Fârdea – Hăuzești – Crivina – Criciova.

Lungimea sectorului de drum pe care au fost executate lucrări este de 10,2 kilometri, iar durata de execuție a fost de 11 luni, dintre care două luni a reprezientat durata de elaborare și predare a documentației tehnico-economice.

“Astăzi inaugurăm un alt drum județean, care leagă orașul Făget de comuna Fârdea, sat Drăgsinești. Este o investiție de aproximativ 13,8 milioane de lei, o investiție care se întinde pe 10.2 km și consider că e foarte importantă din prisma mai multor aspecte. În primul rând cred că această zonă este deosebită din punct de vedere turistic, și am deschis un nou acces spre lacul Surduc. Este important și pentru cetățenii comunei Fârdea, pentru că au un acces mai facil spre orașul Făget. Acest drum este realizat din bugetul Consiliului Județean”,  a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Autoritățile locale din Făget spun că investiția este benefică atât pentru elevi care ajung în condiții mai bune la liceu, cât și pentru legăturile cu comunele din județul Arad care au acces către lacul Surdu. ”Beneficiile acestui drum nu sunt doar pentru făgețeni, pentru că noi avem legătură directă și cu comunele din județul Arad care au acces direct spre lacul Surduc. Investiția este benefică de asemenea pentru elevii  din Fârdea, din Gladna, din Mâtnic, care pot ajunge în condiții mai bune la Liceul din Făget. Pe noi ne interesează în primul rând, primii trei kilometri care erau poate și cei mai proști dintre ei, era plin de gropi și beneficiul cel mai mare dintre noi este că unim orașul Făget cu un sat aparținător orașului, și bineînțeles cu celelalte”, spune primarul orașului Făget, Marcel Avram.

La fel de important este investiția și pentru comuna Fârdea care asigură legătura către cel mai important punct touristic din Timiș, lacul Surduc. ”Este o investiție foarte importată pentru comuna Fârdea, asigurând legătura între, poate cel mai important punct turistic al județului  Timiș, Lacul Suduc, spre Făget, spre autostradă. A redus mult cheltuielile pentru microbuzele cu care transportăm elevii spre Liceul Făget, dar este benefic pentru toată populația din zonă practic”, spune viceprimarul comunei Fârdea, Lion Capotescu.

Investiția se ridică la 13,7 milioane de lei fără TVA, iar lucrările, de proiectare și execuție, au durat 11 luni. Aici, au fost realizate 19 intersecții cu drumurile și străzile laterale, accesele la proprietăți, dispozitive de scurgere a apelor (4.727 m de șanțuri betonate; șanțuri noi de pământ), 11 podețe laterale, 5 podețe transversale casetate, un podeț din dale prefabricate, amenajarea cu dale elastice din cauciuc pe o lungime de 10,8 metri a trecerii la nivel cu calea ferată și alte lucrări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *