Drula se lauda ca peste patru ani va fi finalizat lotul 2, cu tuneluri pentru ursi, al autostrazii Lugoj-Deva

Drula se lauda ca peste patru ani va fi finalizat lotul 2, cu tuneluri pentru ursi, al autostrazii Lugoj-Deva

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0
tuneluri autostrada

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, susține că sunt șanse mari ca lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, pe care ar urma să se construiască celebrele tuneluri cu urși, ar putea fi finalizat în patru ani. Astfel, la finalizarea acestui lot, șoferii vor putea circula pe autostradă de la Sibiu la Bruxelles.

Vă reamintim că acest sector al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de nouă kilometri, este de patru ani în blocaj. Iată că noul ministru al Transporturilor afirmă că s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor.

A fost o reziliere abuzivă în 2017. Constructorul a câștigat, anul trecut a primit o decizie. Este singurul sector lipsă de pe autostrada A1 între Sibiu și Arad – Nădlac. Este o zonă lipsă de nouă kilometri de autostradă și se ocolește pe drumul național alăturat. În sfârșit am ajuns la o înțelegere cu constructorul. Vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri și o să avem o autostradă continuă de la Sibiu până la Bruxelles, dacă vreți“, a declarat Cătălin Drulă.

Întrebat în cât timp se va ajunge de la Sibiu la Bruxelles pe autostradă, ministrul Transporturilor a precizat că “lipsesc doar nouă kilometri de autostradă. O să fiu sincer și realist, fiind vorba de două tuneluri la mijloc: mai devreme de patru ani nu va fi gata. Important este să fie gata peste patru ani, nu zece“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *