Drukeria a organizat Marșul eroilor 2018, la Timișoara

Drukeria a organizat Marșul eroilor 2018, la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

A intrat în tradiţie ca Asociația Druckeria să organizeze Marşul eroilor, în fiecare – în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989.

Astfel, duminică seara, tinerii suportori ai galeriei Poli, alături de mulți timișoreni, s-au reunit în Piața Maria și au pornit pe traseul Catedrala Mitropolitană, Piața Victoria, Memorialul Revoluției și s-au oprit la Cimitirul eroilor din Calea Lipovei.

Sloganurile revoluţiei au răsunat iarăşi pe străzile din Timişoara. „Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!”, „Timişoara, Timişoara, Timişoara!”, „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jos comuniştii!”!”.

E o datorie a noastră faţă de eroii martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Timişoara să desfăşurăm acest marş, să fim în stradă, aşa cum şi ei martirii au manifestat şi au murit. Avem suporteri care au fraţi sau părinţi căzuţi în revoluţie şi e normal să facem acest gest al nostru. Sunt mulţi tineri care nu au fost născuţi la revoluţie şi e foarte important că ei participă la acest eveniment. De fapt, este o plimbare simbolică care are loc în fiecare an, din Piața Maria până la Cimitirul Eroilor, în semn de respect pentru martirii Revoluției de la Timișoara. E o plimbare cu o simbolistică puternică, cu plecare din locul în care a plecat și Revoluția Română din 1989, alături de speranțele noastre la mai bine, și care se termină la Cimitirul Eroilor, locul unde pentru unii a fost capătul drumului!”, a fost mesajul tinerilor de la  “Drukeria” Timişoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *