Drogatii au tot mai mult tupeu, la Timisoara

Drogatii au tot mai mult tupeu, la Timisoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

De la un timp, Timișoara parcă a ajuns „raiul” drogaților. Numai în ultima săptămână, polițiștii locali au găsit șapte tineri care consumau droguri sau erau “leșinați” pe stradă.

Marți, 2 aprilie, oamenii legii au găsit un de 22 de ani, din Timișoara, care își confecționa o țigară din substanțe susceptibile cu proprietăți psihoactive chiar în stația STPT din Piața 700. Luni, 1 aprilie, un alt tânăr de 20 de ani, tot din Timișoara, a fost depistat pe str. Romulus, unde, aflat pe scările unui fost restaurant și prezenta o stare de amețeală, motiv pentru care, la verificare, s-a constatat că fuma țigări confecționate tot din substanțe interzise.

Zilele trecute, un caz mai grav a fost constatat de polițiștii locali în Parcul Botanic unde, pe ciment, pe jos, a fost depistat un tânăr în stare de inconștiență, incapabil să reacționeze la stimuli. Acesta avea lângă el o țigară confecționată artizanal și o bucată de folie care conținea urme de substanțe interzise. Asupra tânărului, care a fost identificat ca fiind din Timișoara, se afla și un document care atesta că fusese anterior asistat de urgență la Spitalul Municipal tot pentru consum de substanțe halucinogene. A fost chemată ambulanța care l-a preluat pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Alți trei tineri, unul de 16 și doi de 17 ani, din Timișoara, au fost depistați tot în Parcul Botanic, pe o bancă unde consumau băuturi alcoolice, iar la observarea patrulei, unul dintre aceștia a devenit agitat, având un comportament suspect. La controlul efectuat asupra lor, s-a constatat că unul dintre ei avea într-o borseta două plicuri, unul cu substanțe vegetale și unul cu praf alb, despre care a declarat că sunt canabis și amfetamină. Au fost înștiințați părinții și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

În toate cazurile, s-a luat măsura întocmirii documentelor pentru predarea substanțelor și preluarea cazurilor de către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara în vederea continuării cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *