Dr. Olimpia Oprea – PNL – și Mihai Ritivoiu – PSD –se contrează pe cele două noi maternități din Timișoara

Dr. Olimpia Oprea – PNL – și Mihai Ritivoiu – PSD –se contrează pe cele două noi maternități din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Liberalii și pesedinștii se contrază pe tema celor două noi maternități care se vor realiza la Timișoara. Una dintre ele va fi realizată de către Consiliul Județean Timiș cu bani europeni, iar una de către Primăria Timișoara.

La trei zile după ce Consiliul Județean Timiş anunță că a fost aprobată finanțarea construirii unei noi maternități în valoare de 12 milioane de euro din bani europeni, conducerea Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea Primăriei, anunță cheltuirea a 360.000 lei + TVA pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect pentru …o altă maternitate. Banii vin, binențeles, din bugetul Primăriei. Asta după ce în luna mai primarul Timişoarei declara că va construi o sală polivalentă în Timişoara din fonduri proprii, chiar dacă Compania Națională de Investiții ar finanța un asemenea obiectiv pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean la Giroc (terenul propus de Primăria Timişoara nu corespunde cerințelor Companiei). Asta în timp ce salariile la RATT sunt neachitate, iar Coltermului i se taie gazul pentru datorii uriaşe. De ce să cheltui cu nemiluita din bugetul Primăriei, din banii noştri, când proiecte majore ale comunității se pot realiza cu finanțare europeană şi guvernamentală? Ce frustrări, ce tulburări de orgoliu pot determina aşa un comportament alterat?”, spune Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD Timiș.

Sănătatea este o prioritate în programul de guvernare al PSD. Cum se poate că un consilier județean PSD Timiș să fie atât de deranjat de faptul că, în sfârșit, se construiește o maternitate de stat pentru Spitalul Municipal Timișoara, maternitate cu 236 de paturi care funcționează în acest moment într-o clădire din anul 1897 pentru care Primăria Timișoara plătește lunar 5100 de euro chirie? Creșterea salariilor din sănătate nu rezolva problemele existente în sistem, majoritatea clădirilor în care funcționează secțiile spitalului nostru sunt clădiri vechi, istorice, care au fost inițial destinate a fi locuințe. Este foarte greu sau chiar imposibil să putem crea circuite funcționale care să respecte standardele impuse de legislație. Avem aparatură medicală performantă dar avem nevoie și de condiții civilizate pentru funcționare”, Olimpia Oprea, manager Spitalul Municipal Timișoara.

Gh. M.