Dr. ing. Simona Jurcă este noul director interimar al Direcției Agricole Județene Timiș

Dr. ing. Simona Jurcă este noul director interimar al Direcției Agricole Județene Timiș

- in Agricultura, Locale, Social, Stiri
0

Dr. ing. Simona Jurcă, fostul director adjunct, a fost numită recent de către MADR directorul interimar al Direcției Agricole Județene Timiș.

Ea lucrează în instituție de peste 20 de ani, este specializată în inspecții, a mai deținut funcția de director plin de patru ori, până acum, și a fost mulți ani director adjunct.

Un obiectiv principal al Simonei Jurcă este organizarea recensământul general agricol în Timiș, împreună cu Institutul de Statistică. E o acțiune complexă care va începe în 10 mai și va ține până în 31 iulie. Acum se fac pregătirile. Se încheie contractele cu recenzorii. Un alt obiectiv al noului director îl reprezintă inspecțiile pe toate domeniile de activitate agricolă din județul Timiș, pe legume-fructe, viti-vinicol sau agricultură ecologică etc., și aplicarea strategiilor și politicilor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Simona Jurcă mai atenționează că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă piața agro-alimentară o reprezintă substituirea originii legumelor și fructelor. De aceea un obiectiv principal al activității DAJ Timiș este desfășurarea inspecțiilor în domeniu și pe agricultura ecologică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *