Două vernisaje: 12 artişti – la Casa Artelor şi Timişoara eliberată – la Galeria Helios

Două vernisaje: 12 artişti – la Casa Artelor şi Timişoara eliberată – la Galeria Helios

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Vernisajul expoziţiei jubiliare de artă plastică contemporană întitulată “Timişoara eliberată”, a avut loc joi, 21 iulie, ora 18 în Galeria Helios din Timişoara. Pe simeze şi stative au fost prezentate lucrări care poartă semnăturile a peste 50 de artişti din Timişoara şi din Timiş.

Secţiunea a II-a a expoziţiei este găzduită de Galeria Primăriei (P-ţa Victoriei nr. 5,  cu intrare din Bd. M. Eminescu), în perioda 1-30 august 2016. Expoziţia din Galeria Helios va rămâne deschisă până în data de 3 august, şi poate fi vizitată zilnic între orele 10-18.

De asemenea, la Galeria Pygmalion, de la Casa Artelor, a avut loc vernisarul unei clecţii de arte, cu 12 artiști vizuali, joi, 21 iulie. “Colecția mea reunește peste 200 de lucrări semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România și nu numai. Parte din această colecție la care țin foarte mult ajunge și în fața iubitorilor de arte din Timișoara. Expoziția aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet. De peste 10 ani organizez simpozioane de creație în comuna Hărman (jud. Brașov) și, tot de atunci, colecția mea este expusă în marile orașe ale României. Arta este pentru a bucura ochiul și sufletul. Asta încerc și eu să fac expunând lucrările strânse de-a-lungul vremii.” – spune colecționarul Nicolae Ion Vrâncean

Protagoniști ai expoziției din galeria Pygmalion sunt: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Ștefan Pelmuș, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim și Mircea Moldovan.