Două străzi importante din Timișoara, lărgite la patru benzi

Două străzi importante din Timișoara, lărgite la patru benzi

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a anunțat că, în viitorul apropiat, timișorenii se vor putea bucura de un nou bulevard “superb”. Asta după ce străzile Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade vor fi lărgite la patru benzi, iar lucrările ar putea începe chiar în acest an.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au informat că a fost depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pentru proiectul extinderii la patru benzi a celor două străzi.

Avem studiul de fezabilitate aprobat, iar proiectul va fi cuprins în Programul de Dezvoltare din acest an. Străzile respective sunt din beton asfaltic cu două benzi de circulație, câte o bandă pe sens, și fără piste pentru biciclete. Extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade se va face prin realizarea drumului cu două benzi de circulație pe sens, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete (unde situația din teren permite), reamenajarea geometriei intersecțiilor cu străzile: Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie”, a transmis Primăria Timișoara.

Valoarea totală a investiţiei este estimată, conform devizului general, la aproape 50 de milioane de lei, TVA inclus. Durata pentru execuţia lucrărilor este estimată la opt luni, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul local al Primăriei Timișoara.