Două semnale de alarmă trase de PSD Timiș!

Două semnale de alarmă trase de PSD Timiș!

- in Locale, Politica, Stiri
0

Subiectele principale ale conferinței de presă organizate de PSD Timiș joi, 21 iunie, au fost problemele de la Societatea de Transport Local Timișoara și de la Piețe. Călin Dobra, șeful PSD Timiș, și Daniel Idolu, șeful Grupului Social Democrat din Consiliului Local Timișoara, au atras atenția despre situația gravă în care au ajuns aceste unități economice, datorită politizării totale peneliste făcute de Nicolae Robu. De asemenea, un alt subiect dezbătut la conferința de joi a fost modul de vot al proiectelor suplimentare din cadrul CL Timișoara. Cu acest prilej, Călin Dobra a avut un mesaj către cetățenii Timișoarei, către Nicolae Robu și PNL Timiș.

Grupul Social Democrat din Consiliului Local nu a fost și nu va fi niciodată împotriva dezvoltării municipiului Timișoara, dar nici nu va mai accepta promovarea unor proiecte de hotărâri, fără să aibă materialele de susținere, expunerea de motive sau referatul de necesitatate, fără să intre în comisiile de specialitate să fie analizate conform procedurilor legale. Bineînțeles acceptăm varianta unor proiecte care necesită aprobarea lor în regim de urgență. Nu suntem absurzi. Există situația în care proiecte pe fonduri europene apărute pe ultimul moment necesită anumite clarificări și hotărâri ale CLT. Așadar, nu putem accepta ca lista proiectelor suplimentare, proiecte care nu au niciun regim de urgență, să fie mai mare decât lista proiectelor de pe ordinea de zi. Suntem pentru dezvoltarea orașului Timișoara, dar nu dorim ca pe consilierii locali ai PSD Timiș să îi coste libertatea, prin necunoașterea întregii documentații la un proiect de hotărâre. Noi am discutat în cadrul grupului PSD din cadrul CLT și e momentul să spunem „Stop!”  acestor demersuri total ilegale practicate în CLT, în ceea ce privește promovarea proiectelor de hotărâre”, a fost mesajul lui Dobra.

Consilierul local, Daniel Idolu a spus că unele proiecte care trebuie votate apar în timpul ședinței CLT sau chiar după ședință, că au fost votate.  „Eu nu vreau să am răspundere penală față aceste fapte de care nu am cunoștință. De multe ori am făcut compromisuri și am votat, deși știam că nu trebuie să votez în asemenea mod. S-a ajuns să aflăm nu cu o zi înainte despre multe proiecte pe ordinea suplimentară, ci în timpul ședinței că trebuie să le votăm, despre altele am aflat după terminarea ședinței, ca fiind votate. Acestea sunt falsuri în CLT”, a declarat Idolu.

Președintele PSD Timiș, Călin Dobra a adăugat următoarele, în legătură cu Societatea de Transport Local și Societatea Piețe:  „Se vorbește de mai mult timp de incopetența managerială la cele două societăți comerciale despre prăpastia în care se scufundă. Astfel, observăm că primarul a găsit soluția și a plantat peneliști în consiliile de administrație și de conducere ale celor două societăți. Acolo este nevoie de specialiști în domeniu, dar a fost aleasă calea politică. Tragem un semnal de alarmă și ne arătăm îngrijorarea, față de această situație și să ne îndoim de cunoștințele în domeniul menagementului, privind transportul public și administrarea piețelor, a celor care se ocupă de destinele acestor societăți comerciale. Aici, vorbim de gestionarea unor sume importante de bani publici, societăți care deservesc sute de mii de cetățeni, dar care acum vor ajunge în derivă. Acum sub ocupația politică ne vom baza pe un management politic sută la sută și nu pe cunoștințe tehnice în domeniu. E un semnal maxim de alarmă tras de PSD Timiș”.

Idolu a accentuat, în legătură cu ședințele AGA ale celor două societăți comerciale: „Să vii acum să faci ilegalități pe bandă rulantă, în ascuns de ședința AGA, fără să respecți legea e foarte grav. Acum nu mai poți lucra pe pierdere, dacă ești societate pe acțiuni. Atenționez faptul că este inadmisibil să se facă ședință AGA, chiar două în aceeași zi, în care să se ia decizii foarte importante fără să fie convocat acest miniAGA a Societății de Transport Local. Atunci trebuie să ne întrebăm de ce se întâmplă toate astea, că au ceva da scuns? În această situație nu ne putem aștepta la performanță, iar cei care vor suferi vor fi cetățenii și întreg orașul!”.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *