Doua noi poduri peste Bega si pasajul Solventul, printre prioritatile primarului Robu in 2020

Doua noi poduri peste Bega si pasajul Solventul, printre prioritatile primarului Robu in 2020

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu a stabilit care sunt cele mai importante obiective pentru Timișoara pe care se va axa în acest an. Edilul-șef a anunțat că, în cazul în care va obține încă un mandat de primar, va continua “modernizarea în forță a orașului”. Pe primele locuri printre prioritățile primarului Robu se află cele două poduri peste Bega, dar și pasajul pe sub calea ferată Solventul.

“În primul rând, pasajul pe sub calea ferată Solventul. Vom scoate la licitație, de îndată de adoptăm bugetul pe 2020, aducerea la zi a documentațiilor făcute de proiectanți și execuția. Apoi, podul peste Gega – Jiul, podul peste Bega – ISHO, inelul 4 de trafic, unde în zona de la Constructorilor până la UMT s-a ieșit din blocajul care ne-a ținut pe loc doi ani și aproape jumătate, inelul 2 de trafic“, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Totodată, pe lista priorităților se mai află noul corp al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, noua clădire de la Clinicile Noi, dar și noul imobil pentru Maternitatea “Odobescu” a spitalului municipal.

Cele nouă centre culturale în cartiere, realizate prin refuncționalizarea celor opt cinematografe pe care le-am adus în patrimoniul municipiului. și turnul de apă din Iosefin, care va primi o cu totul altă funcție. Cele trei complexuri sportive și de agrement: Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului. Cel din Calea Lipovei este într-o fază mai avansată, în sensul că e în derulare și spre finalizare licitația pentru execuție, celelalte pot ajunge și ele cât de curând la licitația pentru execuție“, a mai precizat Robu.

Conform edilului-șef, o importanță va fi acordată și îmbunătățirii transportului public. De altfel, cu bani europeni, urmează să fie achiziționate 44 de autobuze electrice și 21 de tramvaie de mari dimensiuni.