Două evenimente importante vor avea loc la UV Timișoara. Despre ce este vorba

Două evenimente importante vor avea loc la UV Timișoara. Despre ce este vorba

- in Educatie, Locale, Stiri
0

În acest an este rândul României să organizeze reuninea 16 plus unu (China) la nivel ministerial, dar ca urmare a unor diligențe făcute de Universitatea de Vest Timișoara, evenimentul va avea loc la instituția de învățământ, în perioada 15 -17 mai.

„Aici vor fi delegații puternice ale celor 17 țări, miniștri și delegații din minister, plus mulți rectori de la universități din aceste țări. În total vor fi 140 de persoane la Timișoara, pentru acest concept al conferințelor 16 plus 1 pe domneniul educație”, a explicat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVTi.

De asemenea, în 2019, UVT aniversează 75 de ani. Cu acest prilej, vor avea loc mai multe evenimente, în perioada 17 -18 mai. În Timișoara la UVT vor veni foarte multe personalități din domeniile cercetare, educație și academică, sportive și culturale.

Vom dezveli și o plachetă omagială aniversară cu un extras din decretul Regelui Mihai din 1944 de înființare a UVT. Vor fi prezenți foști studenți ai universității, membrii ai corpului academic, doctori honoris cauza, vor fi ambasadori în România și ambasadori români din străinătate”, a spus rectorul Pirtea.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *