Două evenimente eco: Pedalați cu familia UVT și O zi fără mașini

Două evenimente eco: Pedalați cu familia UVT și O zi fără mașini

- in Educatie, Locale, Stiri
0

UVT dedică șapte zile, în perioada 22 – 28 mai, evenimentelor și activităților care abordează subiecte eco, de protejare a mediului înconjurător și de adoptare a unui stil de viață sănătos.

„Săptămâna Verde în UVT” propune întregii comunități locale să participe la dezbateri, workshop-uri interactive, conferințe și performance-uri, încurajând astfel o implicare activă a tuturor locuitorilor orașului în aspecte ce țin de conservarea biodiversității și de îngrijirea spațiilor verzi. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și angrenează instituția într-o serie complexă de acțiuni.

„Promovarea unei culturi organizaționale sănătoase este o preocupare prioritară pentru noi, ‹‹Săptămâna verde în UVT›› fiind unul dintre demersurile instituției în această direcție. Angrenăm toți membrii comunității academice în activități care să insufle un comportament cât mai responsabil față de mediu, prezentăm studii de caz și identificăm soluții prin care să activitatea noastră să fie cât mai prietenoasă cu mediul înconjurător”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Joi, 25 mai, va fi o zi „Fără mașini la UVT”, accesul autoturismelor în parcarea destinată angajaților Universității fiind închis. În felul acesta, angajații instituției sunt încurajați să vină la serviciu pe jos, cu bicicleta sau utilizând mijloacele de transport în comun. De asemenea, joi, de la ora 14.00, va avea loc evenimentul „Pedalați cu familia UVT”, acțiune în cadrul căreia timișorenii sunt invitați să participe la o tură de ciclism prin Timișoara, alături de membrii comunității academice.

Gh. M.