Două centre SPA din centrul Timișoarei, închise de OPC Foto

Două centre SPA din centrul Timișoarei, închise de OPC Foto

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Noul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș continuă seria controalelor la societățile comerciale care-și desfășoară activitatea mai ales în centrul Timișoarei.

După ce, recent, șapte restaurante au fost amendate, iar o parte au fost închise din cauza neregulilor identificate, în această săptămână, și activitatea unei firme de catering a fost suspendată timp de două luni pentru că mâncarea era gătită în condiții mizere. Scandalos este faptul că hrana ajungea inclusiv ls Spitalul Oncohelp, unde sunt tratați bolnavi de cancer, la mai multe grădinițe, precum și la un hotel de patru stele din centrul Timișoarei.

Totodată, Sorin Susanu, comisarul șef al OPC Timiș, a precizat miercuri, 27 martie, că au fost realizate, în ultima lună, zeci de controale la diferite societăți comerciale. “În domeniul alimentației publice au fost aplicate sancțiuni de 290.000 de lei unui număr de 25 de unități de alimentație publică. În cazul a 17 unități, activitatea a fost suspendată. În cazul firmei de catering, bolnavii primeau o porție de 170 de grame, în loc de 250 de grame. Este inacceptabil ca o persoană să primească alimente preparate în astfel de condiții. În acea unitate, angajașii au explicat că nu aveau voie să folosească apa caldă pentru că deasupra locuia patronul și avea debit de apă scăzut. Sunt lucruri neîntâlnite de mine până acum“, a spus comisarul șef.

De asemenea, Sorin Susanu a precizat că au fost verificate și mai multe centre SPA, fiind aplicate amenzi, iar două, aflate chiar în centrul Timișoarei, au fost închise din cauza neregulilor grave descoperite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *